Novice

Prve slike nove generacije Jaguarja XF

Pri Jaguarju bodo 24. marca predstavili novo generacijo modela XF, s katerim želijo bolj aktivno prepričevati kupce, ki sicer posegajo k Mercedes-Benzovi seriji E, Audiju A6 ter BMW-jevi seriji 5.

Jaguarjev model XF, ki je pozicioniran v višji srednji razred, bo tako po osmih letih doživel svojo drugo generacijsko nadaljevanje. Teden pred svetovno premiero in malo pred predstavitvijo 1. aprila na newyorškem avtomobilskem salonu pa Angleži že dražijo s prvimi slikami ter uvodnim video posnetkom.

In če prva podoba zunanjosti, ki kaže avtomobil iz ptičje perspektive, ne razkriva kaj dosti, pa je veliko bolj zgovorna fotografija notranjosti, saj kaže na precejšnjo podobnost z manjšim modelom XE. Ian Callum, glavni Jaguarjev oblikovalec, ki je bil sicer vključen tudi pri oblikovanju prve generacije, ob tem dodaja, da bo novi XF »najlepši avto v razredu«.

Nova generacija XF bo zaradi nove konstrukcije, ki bo izdatno aluminijasta, primerjalno s predhodnikom lažji za okrog 100 kilogramov, kar bo pripomoglo tudi k nižji porabi goriva. Tako se bo najbolj ekonomičen model ponašal z zgolj 4-litrsko normirano porabo goriva na prevoženih sto kilometrov.

Pri angleškem proizvajalcu še niso razkrili vseh tehničnih podatkov, vsekakor pa se bo pod motornim pokrovom znašla nova generacija štirivaljnih agregatov Ingenium, kakor tudi motorji V6 in V8.

Avtomobilizem.com (Vir: carscoops.com. Foto: Jaguar)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Klic v sili od leta 2018 obvezna oprema avtomobilov
Audi A8 bo prišel z enoletno zamudo