Novice

Prvi oprijemljivi rezultati sodelovanja med Googlom in FCA so že na cesti

Skupina FCA je maja potrdila sodelovanje z ameriškim gigantom Google, ki naj bi opremil okoli 100 Chryslerjevih modelov Pacifica Hybrid z njihovo avtonomno tehnologijo. Po šestih mesecih dela so predstavili prvi produkt skupnega sodelovanja, ki bo služil kot testni primerek za novoustavljeno Googleovo podjetje Waymo.

Waymo je novo sestrsko podjetje, ki ga je ustvaril Google izključno z namenom razvoja avtonomne tehnologije. Po nedavnem dogovoru, da bo Chrysler skupaj z ameriškim gigantom opremil 100 hibridnih modelov Pacifica, so prvi primerki pripravljeni na prvo uporabo. Na ceste naj bi zapeljali v začetku prihodnjega leta, torej v prihajajočih tednih.

Inženirji iz podjetij FCA in Waymo so združili moči in integrirali samovozeči sistem v Pacifico. Z modifikacijami električnega, pogonskega sklopa, šasije in strukturnih sistemov so optimizirali družinski enoprostorec za najboljši izkoristek avtonomne tehnologije. ”Pacifica Hybrid bo odličen dodatek k naši floti avtonomnih vozil. Produktne in proizvodne ekipe FCA so bile agilen partner, ki nam je omogočil, da smo prišli od začetka programa do polno delujočega vozila v samo šestih mesecih. Bili so odlični partnerji in veselimo se nadaljnjega sodelovanja z njimi v letu 2017,” je dejal John Krafcik, izvršni direktor podjetja Waymo.

Obe podjetji sta na isto lokacijo, obrat v jugovzhodnem Michiganu, namestili svoji ekipi ter s tem pospešili proces izdelave vozil. Dodatno so izvajali preizkuse na testnih stezah v Michiganu in Arizoni kot tudi v Kaliforniji, kjer ima svojo testno stezo Waymo.

”Naše partnerstvo z Waymo omogoča FCA neposreden dostop do priložnosti in izzivov, s katerimi se sooča avtomobilska industrija v prihodnosti, kjer bodo samovozeča vozila imela velik pomen v naših vsakodnevnih življenjih,” je izjavil Sergio Marchionne, izvršni predsednik skupine FCA.

Avtomobilizem.com (Vir: Jalopnik, motor1 Foto: FCA.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Prvi oprijemljivi rezultati sodelovanja med Googlom in FCA so že na cesti"


xxl
7 leta 4 meseci nazaj

Super Sergio,daj še avtonomnega Ferraria na cesto.Ah,seveda,ti in tebi podobni si boste lahko privoščili drage igrače na privat dirkališčih,ko si boste zaželeli zabave,navadne smrtnike pa bodo prevažale brezizrazne škatle naokoli.Da,vem,cesta ni dirkališče,rad pa sam peljem avto/motor naokoli.

 
Ferrari in Aston Martin presegata mejne emisije CO2
Štirikolesno krmiljenje in več moči za italijanskega bika