Novice

Prvi samostojni model znamke Cupra je Ateca

Potem ko je Seat najprej uradno napovedal novo ločeno znamko za svoje najbolj športne izdelke, so se zdaj odločili razgrniti še podrobnosti o njihovem prvem modelu. Ta bo Ateca.

Pogon ji bo zagotavljal Volkswagnov dvolitrski TSI, navit na 300 konjskih moči, ki bo preko sedemstopenjskega dvosklopkovnega menjalnika povezan z vsemi štirimi kolesi. Tako motorizirana Cupra Ateca bo zmogla pospešiti do sto kilometrov na uro v hitrih 5,4 sekundah, kaže pa, da jo bo pred nadaljnim pospeševanjem preko 245 km/h ustavila aerodinamika avta, saj ta podatek ni pospremljen s kakršnokoli informacijo o elektronski omejitvi njene najvišje hitrosti.

Podvozje bo serijsko nadgrajeno s prilagodljivim vzmetenjem, kateremu bo moč togost uravnavati s pomočjo že poznanih voznih profilov (Normal, Sport, Individual, Snow, Off-Road ter seveda najbolj »oster« način Cupra).

Njen izrazit športno-dinamičen značaj bodo poudarjali spojlerji, posebno satovje na maski motorja, nižja pragova, štiri konkretne izpušne cevi na zadku, serijsko primaknjena 19-palčna kolesa in seveda značka Cupra povsod, kjer je pri običajnih Seatih nameščen stiliziran »S«.

V kabini se športno-dinamična tema nadaljuje z obilico črne alkantare ter kontrastnimi sivimi šivi, črnimi svetlečimi vložki in ponovno značko Cupra. Za vse, ki jim to še ni dovolj, so Španci pripravili tako imenovani Performance paket, ki vsebuje zmogljivejše 18-palčne zavore Brembo, okrasne vložke iz ogljikovih vlaken v kabini, alkantaro pa zamenjajo usnjene prevleke za sedeže. Vsem orto navdušencem nad Cupra Ateco pa naj povemo, da pripravljajo tudi posebne dirkaške školjkaste sedeže, a bodo ti na voljo šele čez dobro leto dni, natančneje sredi 2019.

Poleg Cupre Ateca so Španci pokazali tudi že nekaj prvih fotografij prihajajočih Ibize in Leona R ST, oplemenitenih s tretmajem Cupra.

V Ženevi, kjer se bodo vsi modeli Cupra postavili na ogled, bo moč videti še eno dirkaško zadevo: Leona, namenjenega turnemu dirkanju TCR.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Cupra.)

Mnenja uporabnikov

5 komentarjev za "Prvi samostojni model znamke Cupra je Ateca"


pskoda
1 leto 25 dni nazaj

Upajmo, da bo tudi kvaliteta boljša, ker če ne bo je brezvezna ločitev cupre od seata

Firediver
1 leto 26 dni nazaj

Cupra je svoja znamka samo toliko, da se bodo samo največji nečimrneži med lastniki pridušali, da nimajo Seata ampak “nekaj več..”

Locher
1 leto 26 dni nazaj

Štej minute, dokler ti kak vladarski nečimrnež ne napiše, da si samo en revež, ki je fouš. 🙂

Firediver
1 leto 25 dni nazaj

Eden mi je že tako odpisal..celih 7 minut je potreboval… 🙂

Locher
1 leto 25 dni nazaj

Ampak ta ni niti nečimrn niti ne misli, da z denarjem postaneš nadčlovek, ki mu vsi zavidajo.

 
Land Rover s pametnim telefonom, vzdržljivim kot njihovi terenci
Z elektromobilom se vozimo zastonj. Japaja.