Novice

PSA bo elektrificiral tudi paleto lahkih dostavnikov

Na poti uresničevanja napovedi Francozev, da bodo do leta 2025 bolj ali manj elektrificirali vse svoje modele, predstavlja naslednji korak elektrifikacija palete njihovih lahkih dostavnikov.

Leta 2020 bodo tako pri vseh štirih znamkah, Citroën, Peugeot, Opel in Vauxhal, lansirali baterijske električne modele. Električni Jumpy, Expert in oba Vivara bodo nastajali na tekočih trakovih PSA-jevega obrata v francoskem Hordainu, njihovi električni pogonski sklopi pa bodo prihajali iz obrata v Trémeryju.

Francozi v tem trenutku še niso navedli prav veliko podrobnosti o novincih, so pa zagotovili, da bodo na voljo tako dostavniške kot tudi potniške izpeljanke, pestrost ponudbe pa naj zagotavljala tudi ponudba dveh opcij baterije. Vstopna s 50 kilovaturami naj bi po standardu WLTP zagotavljala do 200 km dosega, večja s 75 kWh kapacitete pa skupno 300 kilometrov.

S širitvijo ponudbe si obetajo dodatno krepitev tržnega deleža v razredu lahkih dostavnikov, ki naj bi bil, tako PSA, s 24,7 % v prvi polovici leta 2019, že zdaj vodilni v Evropi.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: PSA.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Razkrita podoba nove generacije Škode Octavia
Nemški parlament zavrnil predlog omejitev hitrosti na avtocestah