Novice

Razkrita podoba nove generacije Škode Octavia

Škoda je predstavila računalniško generirano sliko nove limuzinske različice četrte generacije njihovega najbolje prodajanega modela.

Nova generacija modela Octavia naj bi bila predstavljena še letos, predstavljene slike pa prikazujejo atraktivno zasnovo, ki je v skladu z najnovejšimi oblikovalskimi smernicami znamke. Precej ostre linije preko celotne dolžine avtomobila že na prvi pogled nakazujejo kupejevsko silhueto, poleg velikih koles pa na sliki prideta do izraza še na novo zasnovan prednji del ter videz zadnjega dela, ki ga zaokrožijo luči s kristalno strukturo.

Nova Octavia naj bi predstavljala evolucijsko nadaljevanje Škodinega oblikovalskega trenda ter naj bi se oblikovno približevala večjemu Superbu. Zgrajena naj bi bila na prilagojeni platformi MQB, na osnovi katere so zasnovani tudi ostali kompaktni modeli proizvajalcev skupine: Volkswagen Golf 8, Seat Leon in Audi A3. S temi modeli naj bi si delila večino tehnike in motorizacije, poleg klasičnih bencinskih in dizelskih agregatov pa naj bi bila na voljo tudi v različicah blagega in priključnega hibrida.

Podobno kot v prejšnjih generacijah naj bi bila najprej na voljo v limuzinski (liftback) in karavanski različici, medtem ko naj bi se ji kasneje pridružile terensko navdahnjene različice Scout ter športne različice RS.

Glede na to, da naj bi bil po neuradnih napovedih datum predstavitve predviden za 11. november, bomo s strani češkega proizvajalca verjetno kmalu deležni dodatnih informacij o novem modelu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Škoda. Foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

6 komentarjev za "Razkrita podoba nove generacije Škode Octavia"


meganer
4 leta 4 meseci nazaj

Škoda naj bi cene svojih vozil spustila. Pa, da vidimo na novi Octaviji. Ker bo sedaj kao konkurenca Daciji, …..

Firediver
4 leta 4 meseci nazaj

A ni že Seat zlezel na konkurenčni nivo Dacie?

frgo
4 leta 5 meseci nazaj

divje skice ko pri scali… vemo pa kaj smo potem dobili

emozul
4 leta 4 meseci nazaj

Se popolnoma strinjam.

4 leta 5 meseci nazaj

Meni osebno zelo všečno, veliko boljše kot scala in zadnje stvaritve Škode, ki so kr nekej. Ampak imam občutek, da bo veliki brat zabremzal, da ne bo zgledalo niti približno tako dobro kot na skici.

Firediver
4 leta 5 meseci nazaj

Platišča niti na skici niso lepa, ker so pretirano prevelika, štrleča in guma obupno nizkopresečna. Saj ne rečem, če bi bilo govora o modelu kakšne športne znamke, ampak za namen družinske/poslovne uporabe je tak prikaz hudo zgrešen!

 
Bodoči Mercedes-AMG C63 s hibridnim štirivaljnikom
PSA bo elektrificiral tudi paleto lahkih dostavnikov