Novice

PSA z novim zagonom na trg električnih vozil

Carlos Tavares, izvršni direktor skupine PSA Peugeot Citroën, je povedal, da bo njihovo novo električno vozilo cenejše in bo imelo večji doseg kot aktualno. Obenem je potrdil, da zaključujejo z razvojem prvega priključnega hibrida.

Tavares je na letni skupščini delničarjev 29. aprila povedal, da bo druga generacija električnega vozila na ceste zapeljala v letu 2020: ”Imeli bodo boljše  zmogljivosti, daljši doseg in nižjo ceno za kupce.”

Prodaja električnih vozil in priključnih hibridov v Evropi raste, številni proizvajalci pa širijo ponudbo in s pomočjo električnih modelov nižajo emisije celotne flote, da bi zadovoljili zahteve po okolju prijaznejših vozilih. Francoska električna dvojica, Peugeot iOn in Citroen C-Zero, se do sedaj med kupci nikakor ni prijela, saj so v lanskem letu po internih podatkih prodali le 1.300 enot.

Pri PSA bodo novo električno vozilo zasnovali na arhitekturi EMP1, na kateri bodo slonele prihodnje generacije vozil segmenta B in vstopnega dela segmenta C. Skupina bo v letu 2019 predstavila tudi priključni hibrid z bencinskim agregatom, ki bo zgrajen na večji platformi EMP2, ki jo uporablja nekaj glavnih modelov pri znamki (Peugeot 308 in Citroen C4 Picasso), uporabili pa jo bodo tudi za novi generacija modela C5 in 508.

”Zaključili smo z arhitekturnimi vidiki in se trenutno odločamo glede tehnologije baterij,” je Tavares dejal na skupščini, toda žal ni želel razkriti, katere modele bodo ponujali s hibridnim pogonom. Skupina PSA naj bi se resneje osredotočila na področje električnih vozil v trenutku, ko je vajeti prevzel Tavares, ki je s seboj prinesel izkušnje iz Renaulta. Ian Fletcher, analitik pri IHS Automotive,  je dejal, da bodo emisijske zahteve v prihodnosti postale še bolj striktne, ekološka ozaveščenost kupcev pa še večja, zato si proizvajalci ne morejo privoščiti, da bi zaostali za konkurenco.

Avtomobilizem.com (Vir: Autonews. Foto: PSA.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "PSA z novim zagonom na trg električnih vozil"


ucmanster
8 leta 11 meseci nazaj

2020? ni to malo pozno?

 
Tesla z energijsko rešitvijo za domove
Mercedes-Benzov razred G po prenovi še močnejši in zapeljivejši