Novice

Tesla z energijsko rešitvijo za domove

Pri Tesli so predstavili linijo sistemov za shranjevanje energije, ki so primarno namenjeni domači uporabi.

Nova linija produktov z imenom ”Tesla Energy” ponuja celovito energijsko rešitev za domove in podjetja. Elon Musk je na predstavitvi dejal, da želijo bistveno spremeniti način, na katerega svet porablja energijo. Že nekaj časa se šušlja, da želi ameriško podjetje razširiti svoj posel in predstavljati življenje brez fosilnih goriv tudi izven avtomobilske industrije.

Najmanjši baterijski paket so poimenovali ”Powerwall” in je namenjen družinskim hišam, večji in močnejši ”Powerpack” pa je primarno namenjen podjetjem. Manjša enota hrani energijo, ki jo iz hiše pridobiva preko solarnih celic in jo lahko porabi za rezervno napajanje. Pri Tesli pravijo, da lahko lastniki hiše z nameščenimi solarnimi celicami in sistemom ”Powerwall” napajajo domačo potrošnjo ter obenem napolnijo svoje električno vozilo. Baterijska enota je lahko nameščena v notranjosti hiše ali pa celo na zunanji strani hiše.

Družinski sistem bo na voljo v dveh različno močnih izvedenkah, 7kWh in 10kWh, s ceno od 3.000 do 3.500 dolarjev brez inverterja in stroškov namestitve. Družine, ki porabijo več energije, pa lahko namestijo več baterijskih enot in s tem povečajo skupno moč sistema.

Pri Tesli so se povezali s podjetjem SolarCity Corp, ki je postal glavni izvajalec namestitvenih del. Obe podjetji sta že testirali nov baterijski paket in namestili 300 sistemov v kalifornijske domove ter nekaj večjih in močnejših enot za potrebe podjetij. ”Powerpack” ima baterijski sistem 100 kWh in bo po zagotovilih Tesle omogočil podjetjem znižanje stroškov, sodelovanje v dostopnejših mrežnih trgih in spremembo profilov porabe energije.

Baterijske pakete bodo sprva izdelovali v Teslini tovarni v Kaliforniji, naslednje leto pa naj bi se proizvodnja preselila v najmodernejšo Gigatovarno v Nevado.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog. Foto: Tesla.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Aston Martin bo koncept DBX poslal v proizvodnjo
PSA z novim zagonom na trg električnih vozil