Novice

Qoros s skico novega SUV modela

Medtem ko so pri kitajskem Qorosu, ki je v predlanskem letu zaslovel z najvarnejšim avtomobilom na Euro NCAP testiranjih, že predstavili svoje prvo športno uporabno vozilo, pa sedaj dražijo javnost s skico večjega SUV-a.

Znamka Qoros, ki se je evropski avtomobilski javnosti prvič predstavila na ženevskem avtomobilskem salonu leta 2013, bo na prihajajočem salonu v Šanghaju predstavila popolnoma nov model. Čez dober teden dni bodo na ogled postavili model s preprosto označbo »2«, ki bo spadal v razred športno uporabnih vozil.

Prva skica, ki so jo lansirali v javnost, nakazuje dokaj športno-kupejevsko linijo novega SUV modela. Medtem ko je prvotna modela zrisal bivši Minijev dizajner, Gert Volker Hilderbrand, pa pri kitajski znamki tokrat še niso razkrili, kdo je bil glavni oblikovalec novega modela. Hkrati še niso znani tehnični podatki, po prvih neuradnih informacijah pa bi se lahko pod motornim pokrovom vrtel 1,8-litrski štirivaljni bencinski agregat s 185 »konji«, ob doplačilu pa bo na voljo tudi štirikolesni pogon.

Qoros 2 naj bi bil po premieri v Šanghaju kitajskim kupcem na voljo že v zadnji četrtini letošnjega leta, ni pa še znano, če ga bodo ponujali tudi v Evropi.

Avtomobilizem.com (Vir: leftlanenews.com. Foto: Qoros.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Qoros s skico novega SUV modela"


xxl
9 leta 13 dni nazaj

Razen nekaj kosov na Slovaškem,teh avtov ni nikjer v EU,dvomim,da še kje,razen na Kitajskem,ampak,to jih ne odvrne od oglaševanja,kot da so oh in sploh resni.Verjetno so najeli Murka za marketing.

 
Škoda s Fabio R5 zopet cilja na sam vrh
Pri Toyoti posodabljajo agregate