Novice

Range Rover Velar je lahko precej hiter

Pri angleškem Land Roverju so predstavili najbolj popoprano različico srednje velikega prestižnega križanca Velar, s katero želijo resneje konkurirati Porscheju Macan Turbo. Najnovejša verzija Velarja z oznako SVAutobiography Dynamic Edition se lahko pohvali z izjemno živahnimi 550 »konji« pod motornim pokrovom, ki poskrbijo, da pospeši iz mirovanja do 100 km/h v manj kot petih sekundah.

Range Roverjev drugi največji SUV, ki so ga Angleži predstavili že pred dvema letoma, je tako dobil tudi svojo najbolj športno različico, pri kateri pa tokrat niso uporabili prepoznavne znamkine oznake SVR, s katero sicer označujejo svoje najbolj zmogljive modele. Pod motornim pokrovom Velarja SVAutobiography Dynamic Edition se vrti 5-litrski V8 agregat, ki proizvede kar 550 »konjev« ter se ponaša s 680 Nm najvišje navorske vrednosti. Tako motoriziran Velar potrebuje od 0 do 100 km/h zgolj 4,5 sekund ter doseže 274 km/h največje hitrosti.

Omejena serija Range Roverjevega križanca, ki bo stala na angleškem trgu vsaj 86.120 funtov, se obenem ponaša s prilagojenim izpušnim in zavornim sistemom (diski 395 mm spredaj in 396 mm zadaj) ter čvrstejšim podvozjem. Najhitrejšega Velarja, pri katerem za prenos moči skrbi 8-stopenjska menjalna avtomatika ter štirikolesni pogon, je moč prepoznati tudi na zunaj, saj se ponaša s spremenjenimi odbijači, večjimi odprtinami za zrak, štirimi izpušnimi cevmi ter vsaj 21-palčnimi aluminijastimi platišči.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Avtomobilske barve – tokrat statistično resno
Volkswagen predstavlja osveženi Passat