Novice

Volkswagen predstavlja osveženi Passat

Od leta 1973, ko je zapeljal na cesto prvi Passat je danes v proizvodnji že njegova osma generacija, skupaj so jih pa izdelali doslej že skoraj trideset milijonov. Tokratno osvežitev zaznamujejo notranji in zunanji kozmetični popravki.

Zunaj sta prepoznavna nova žarometa, ki naj bi bila po novem svetila izključno samo še s pomočjo svetilnih diod, proti doplačilu pa bo na voljo tudi matrična različica žarometov, po vzoru žarometov Oplove Astre in Insignie, ki so jih Wolfsburžani poimenovali IQ.Light. Nova sta jasno tudi oba odbijača, drugačna so platišča velikosti od 17 do 19 palcev, zunanje spremembe pa zaokrožuje še barvna paleta z novimi odtenki laka.

V kabini najdemo pred voznikom spremenjen volanski obroč, za katerim je nameščen 11,7-palčen zaslon namesto tradicionalnih merilnikov. Spremenjeno armaturno ploščo zaznamuje še zadnja različica večopravilnega sistema MIB3, katerega osrednji zaslon, v odvisnosti od izbrane verzije, meri 6.5, 8.0 ali 9.2 palcev. Ob MIB3 Nemci dodatno poudarjajo, da omogoča njegova stalna povezanost v svet tudi višjo raven uporabnosti avta. Uporabniki pametnih telefonov iPhone bodo veseli novice, da za uporabo Apple CarPlay ne bo več potrebna kabelska povezava med telefonom in avtom, lastniki Samsungovih pametnih telefonov pa bodo imeli možnost nadomestiti tradicionalen ključ s svojim telefonom.

Volkswagen opozarja še na nov in bolj zmogljiv vozni pomočnik Travel Assist. Zanj Nemci pravijo, da bo znal polsamodejno voziti Passata vse do hitrosti 210 km/h, jasno pa je, da teče beseda še vedno o polavtonomnem sistemu, ki od voznika zahteva držanje volanskega obroča, zbranost in pripravljenost poseči v vožnjo.

V nosu je tudi nekaj sprememb pri pogonskih sklopih. Med TSI-ji pričakujemo 1,5-litrski štirivaljnik s 150 »konji« in sistemom aktivnega odklapljanja valjev. Dvolitrska TSI-ja bosta razpolagala s 190 oziroma 272 KM.

Dizelska ponudba se začne z 1,6-litrskim 120-»konjskim« TDI-jem, nadaljuje s 150-»konjskim« poudarjeno varčnim 2.0 TDI Evo štirivaljnikom. Vrh TDI ponudbe bosta tvorila 2.0 TDI s 190 KM in dvoturbinski 2.0 BiTDI z 240 KM.

Passat GTE se ravno tako vrača z v tehnični osnovi nespremenjenim pogonskim sklopom in večjo 13-kilovaturno baterijo (prej 9,9 kWh), ki mu bo omogočila priti zgolj na elektriko 15 kilometrov dlje (55 namesto 40 km).

Prodaja vseh različic Passata – limuzine, varianta in Alltracka – steče kmalu po predstavitvi marca v Ženevi.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Carscoops. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Volkswagen predstavlja osveženi Passat"


miapan
1 leto 3 meseci nazaj

Končno so nardili Facelift, ki preFl modelov ne naredi kakor dedke.
Samo izpiljeni detajli na zunanjosti, pod kožo pa napredek.

mavrica
1 leto 3 meseci nazaj

prelep

chad
1 leto 3 meseci nazaj

Kakšna zanimiva zelena in modra barva. Kupci passata pa tako polni idej, da kupijo samo dolgočasno svetlo zlato barvo. Skoraj vsi so šli to izbrat.

Ivan36
1 leto 3 meseci nazaj

Končno obnova modela! Je prvega sedaj starega že preveč na cestah!Pa tisti prvi letniki 2015 bojo še cenejši od maja letos ….

 
Range Rover Velar je lahko precej hiter
Aston Martin v Ženevo z novim konceptom ekskluzivne Lagonde