Novice

Range Rover Velar ravno tako z opcijo priključnega hibrida

Land Rover nadaljuje z osveževanjem palete modelov. Tokrat je na vrsti Range Rover Velar, ki so mu za novo modelno leto namenili, poleg nekaterih drugih tehničnih bonbončkov, tudi osveženo motorno paleto.

Prvič bo Velar dobavljiv kot priključni hibrid P400e. Tega bo gnal dvolitrski turbobencinar, navit na 300 KM, skupaj s 105-kilovatnim elektromotorjem pa bo zagotavljal največjo sistemsko moč 400 KM ter 640 Nm navora. Njegova 17,1-kilovaturna baterija zadošča za največ 53 kilometrov poti na električni pogon, kot eden redkih priključnih hibridov na tržišču pa omogoča tudi opcijo hitrega polnjenja. Slednja ob priklopu na enosmerno DC polnilnico dovoljuje polnjenje z največ 50 kilovati, kar se odraža v napolnitvi baterije do 80 odstotkov stanja napolnjenosti v zmernih 30 minutah.

Land Rover po novem v Velarju ponuja tudi novo opcijo motorizacije D300. To predstavlja njihov lastni trilitrski vrstni šestvaljnik iz družine Ingenium, ki razpolaga z največ 300 KM in 650 Nm navora. Vrh klasične bencinske ponudbe tvori izpeljanka P400, ki jo ravno tako žene trilitrski turbošestvaljnik z največ 400 KM in 550 Nm navora. Oba sta za dvig učinkovitosti nadgrajena tudi z blagim hibridnim sistemom, osnovanim okoli 48-voltnega zaganjalnik-alternatorja.

Z enakim blagim hibridnim sistemom je opremljen tudi vstopni dizelski Velar D200, ki ga žene dvolitrski štirivaljnik.

S tem je Land Rover sklenil elektrifikacijo vseh svojih modelov, saj je bil Velar zadnji, ki s tem dodatkom še ni bil nadgrajen.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Land Rover.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mégane Conquest je Renaultov novi kupejevski križanec
Izvršni direktor znamke Cupra prevzema tudi vodenje Seata