Novice

Mégane Conquest je Renaultov novi kupejevski križanec

Novi Renaultov kupejevski športni terenec v Evropo prihaja s hibridnim pogonskim sklopom E-Tech.

Novi model dopolnjuje znamkino ponudbo v nižjem srednjem razredu ter se pridružuje globalnemu trendu rastočega trga športnih terencev. Njegovo kupejevsko obliko pri Renaultu še posebej izpostavljajo, saj je bila doslej omejena na avtomobile prestižnih znamk. Notranjost naj bi bila prostorna in dodajala (družinski) rabi prostoren prtljažnik (513 litrov oz. 438 litrov v E-Tech). Prikaz infozabavnih informacij je izveden na dveh zaslonih, kar daje vtis visokotehnološkega voznikovega okolja s poudarkom na kakovosti in udobju.

Novinca s 186 mm odmika od tal ob hibridnem pogonskem sklopu E-Tech Hibrid 140 (104 kW oz. 140 KM) lahko poganja še bencinski 1,3-litrski štirivaljnik v izvedenkah TCe 140 in TCe 160 v 12-voltni mikro-hibridni izvedenki. V ponudbi bo med drugim tudi bolj športna in dinamična različica R.S. Line.

Mégane Conquest, ki ga Renault izven regije Adria trži kot Arkano, bo v Evropi naprodaj v prvi polovici leta 2021.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

12 komentarjev za "Mégane Conquest je Renaultov novi kupejevski križanec"


fantom
3 leta 7 meseci nazaj

Hahahahaha pa ne me j……

3 leta 7 meseci nazaj

Sopomenka takih SUV kupejev so BMW, Mercedez, Porshe… ko pogledam tole se mi kar smeje. Takšni avti niso nikoli bili praktični in nekdo ki je kupil tak avto, ga je zato ker je hotel pokazati prestiž in to je cel point teh avtov. Tukaj pa še tega pointa ni, zakaj bi potem nekdo kupil takšen avto?

wildbliw
3 leta 7 meseci nazaj

Tudi tukaj, da se pokaže prestiž. Pač tistih, ki se po tem rangu še lahko stegnejo. Pa ni to tak prestiž, ampak bolj imidž, da si kul.

xxl
3 leta 7 meseci nazaj

Meni je idealen. Takšna oblika mi odgovarja. Zakaj? Ne rabim ne karavana, ne enoprostorca, povzdignjeni štirivratni “coupe” za lažji vstop/izstop, ne prevelik, ne premajhen, velik kuferang, prostornost tudi zadaj, ne nasedeš na vsakem robniku ali luknji…Skratka, super praktičen zame. Sicer mi je dovolj kakšen malce nižji, manjši, kot je novi C4 ali C-HR, ampak tudi ta je ok.

3 leta 7 meseci nazaj

“Mégane Conquest, ki ga Renault izven regije Adria trži kot Arkano …”
Tole je zaradi asociacije na ‘slavnega’ Arkana?

Firediver
3 leta 7 meseci nazaj

Oblika zanimivo zadržana, armaturka pa “dilasto” podobna oblikovanju tiste znamke, ki je ne smemo omenjati v isti temi kot Renault…

wildbliw
3 leta 7 meseci nazaj

Tista znamka, ki se je ne sme omenjat je po prodajanosti zelo podobna, kot Renault.

mrtwelvetrees
3 leta 7 meseci nazaj

Zaradi oblike bo dražji.

 
Proizvodnja Teslinih baterij po novi tehnologiji šele v letu 2022
Range Rover Velar ravno tako z opcijo priključnega hibrida