Novice

Razred S med športno uporabnimi terenci

Na avtomobilskem salonu v New Yorku je nemška znamka Mercedes-Benz dokončno razkrila novo generacijo njihovega najbolj razkošnega športno uporabnega terenca. Novi GLS, ki je po zagotovilih proizvajalca popolnoma prenovljen, prihaja v avtomobilske salone koncem tega leta.

Pri Mercedes-Benzu se želijo z novo generacijo modela GLS, ki ga bodo proizvajali v ameriškem obratu v Alabami, še bolj utrditi v razredu luksuznih športnih terencev, v katerem želijo greniti življenje bližnji konkurenci (BMW X7, Range Rover). Novi GLS, ki je postavljen na modularno platformo (MHA), na kateri že nastaja manjši GLE, je oblikovan po vzoru njihovih novejših modelov ter je obenem postal večji od svojega predhodnika – za 77 mm daljši od prejšnje generacije ter za 60 mm širši, pri čemer je tudi njegovo medosje zraslo za 60 mm (na 3.137 mm).

Zaradi dobrodušneje odmerjenih zunanjih mer se je povečala tudi notranja prostornost, kjer bo prostora v treh vrstah za 7 potnikov, pri čemer proizvajalec navaja, da bodo na vseh sedežih udobno sedeli osebki, ki so visoki vse do 1,94 metra. Obenem se je povečal prtljažnik, ki bo ob podrtih zadnjih sedežih lahko sprejel kar 2.400 litrov prtljage.

Na avtomobilskem salonu v ZDA je doživela svetovno premiero verzija z oznako 580 4Matic, v kateri se vrti 4-litrski osemvaljnik s tehnologijo 48V blagega hibrida, ki proizvede 489 KM največje moči (700 Nm navora), pri čemer sistem EQ Boost poskrbi za kratek čas še za dodatnih 22 KM moči. Na evropskem trgu bo verjetno daleč najbolj zanimiv 2,9-litrski turbodizel (OM 656) in sicer v različicah 350d 4Matic (286 KM) ter 400d 4Matic (330 KM), medtem ko naj bencinsko gnanega šestvaljnika 450 4Matic (367 KM) ne bi ponujali na stari celini. Pri vseh različicah bo za prenos moči skrbela 9-stopenjska menjalna avtomatika, štirikolesni pogon pa bo serijski.

V notranjosti se je po pričakovanju znašel njihov infozabavni sistem MBUX z dvema 12,3-palčnima zaslonoma, na voljo pa bodo vsi najsodobnejši varnostno-asistenčni sistemi, ki jih poznamo že iz drugih Mercedesovih modelov. Ob doplačilu bo moč dobiti tudi E-Active Body Control aktivno vzmetenje, ki naj bi ponujalo – tako Mercedes – izjemno udobje ter visoko stopnjo terenskih zmogljivosti.

Kasneje bodo pri Mercedesu predstavili še verzijo AMG, v katerem bo brnel zmogljiv V8 agregat.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mercedes-Benz.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Svetovni avto leta 2019 je Jaguar I-Pace
Poseben odtenek modre se vrača z jubilejno serijo modela GT-R