Novice

Poseben odtenek modre se vrača z jubilejno serijo modela GT-R

Na avtomobilskem salonu v New Yorku so premierno predstavili tudi Nissan GT-R v posebni različici, posvečeni petdeseti obletnici obstoja.

Nissan je ob jubileju svojih športnih modelov serij Z in GT-R, poleg posebne serije modela 370Z, pripravil tudi posebno serijo modela GT-R, ki so jo za to priložnost odeli v poseben odtenek modre Bayside Blue.

V jubilejni seriji, ki prihaja z modelskim letom 2020 naj bi bile na voljo tri različice z oznakami GT-R Premium, GT-R Track Edition in GT-R Nismo. Izbira bo možna med tremi barvnimi kombinacijami, poleg že omenjenega modrega odtenka Bayside Blue z belimi črtami bosta na voljo še srebrna (Super Silver) z belimi črtami ter bela (Pearl White) v kombinaciji z rdečimi črtami, dodatno pa pripadnost posebni seriji obeležujejo še jubilejni napisi.

Siva barva notranjosti poudarja pridih luksuza in posebnosti, ki ga nadgrajujeta drugačen volan in prestavna ročica, medtem ko je armaturna plošča prevlečena z usnjem. Sedeži so zasnovani tako, da ponujajo dovolj opore tudi pri bolj agresivni vožnji.

Motorizacijo predstavlja ročno sestavljeni 3,8-litrski V6 z dvojno turbino, ki ponuja 421 kW (574 KM) in 633 Nm navora v različici Premium, za različico Track Edition pa so mu še dvignili zmogljivost na 447 kW (610 KM) s 652 Nm navora. Obe motorni različici sta sparjeni s 6-stopenjskim avtomatskim menjalnikom z dvema sklopkama in možnostjo ročnega prestavljanja, možno pa bo izbirati med različnimi načini delovanja elektronike. Nadgradili so tudi delovanje zavor in volana, ki je sedaj še bolj linearen in ob večji natančnosti zahteva minimalne popravke pri hitrostih do 300 km/h.

Hiroshi Tamura, vodja produktnega oddelka pri Nissanu, je ob predstavitvi poudaril, da so z novim modelom GT-R ohranili osnovni koncept avtomobila – nuditi ultimativni užitek pri vožnji.

Avtomobilizem.com (Vir: Nissan, Motor Authority. Foto: Nissan.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Razred S med športno uporabnimi terenci
Mercedes-AMG potrdil razvoj novega SL