Novice

Razširjeno regijsko centralno skladišče nadomestnih delov Renault, Nissan in Dacia

Pred sedmimi leti smo v Industrijski coni Novo mesto obiskali novo skladišče nadomestnih delov družbe Renault Nissan za regijo Adriatic. Od letos je slednje več kot podvojilo svojo površino ter se dodatno posodobilo za nemoteno dobavo rezervnih delov znamk Renault, Nissan in Dacia.

Skladišče, ki je ob odprtju merilo 4.125 m2, so po letošnjih obsežnih gradbenih delih zaradi rastočih logističnih potreb skupine Renault Nissan Adriatic povečali na kar 10.000 m2. Iz prostorov, ki jih Renault Nissan najema od družbe Znass, zagotavljajo hitro dostavo nadomestnih delov okrog 200 trgovcem in agentom znamk Renault, Nissan in Dacia po Sloveniji, Hrvaški, Srbiji, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Črni Gori, Kosovu in Albaniji.

»Centralno skladišče v Novem mestu je eno od zgolj 35 tovrstnih skladišč na svetu in zato predstavlja pomemben del Direkcije Skupine Renault za logistiko nadomestnih delov in dodatne opreme, katere ključno poslanstvo je zagotavljanje dosegljivosti nadomestnih delov po vsem svetu tako, da delovni procesi v servisnih delavnicah lahko vseskozi potekajo nemoteno,« je pomembnost novomeškega skladišča ponazoril Hakan Dogu, podpredsednik Skupine Renault za poprodajo.

V začetku poslovanja je skladišče dnevno zapustilo okrog 2.400 delov, zdaj pa že okrog 3000 delov, kar odraža rast Skupine Renault v regiji. Poleg uradne mreže serviserjev, ki jo dnevno obišče okrog 2.000 vozil, nadomestne dele kupujejo tudi zunanji kupci. Po novem pa se police skladišča ne polnijo več iz milanskega partnerskega skladišča, temveč dobave prihajajo neposredno iz centralnega skladišča v Franciji.

»Z novim skladiščem je Skupina Renault ponovno dokazala svojo odločenost, da Slovenijo ohrani med pomembnimi partnericami na svojem globalnem zemljevidu poslovnih operacij. Še več, Novo mesto se je dokazalo kot pomembno izhodišče za oskrbovanje celotne regije Adriatic,« je spremembe pojasnil François Delion, generalni direktor Renault Nissan Adriatic.

Pri poslovanju skladišča so številke še kako pomembne, med njimi je tudi podatek, da so sposobni več kot 95 % vseh zahtev uresničiti v največ 48 urah – ne glede na model ali starost vozila. V skladu z zahtevami časa je skladišče povsem digitalizirano, zaposleni pa pri beleženju prometa uporabljajo brezžične čitalce, ki omogočajo urejanje prihodov in odhodov pošiljk v realnem času.

Guillaume Hurel, direktor poprodaje za Renault Nissan Adriatic, je povzel: »Novo skladišče ima 10.000 kvadratnih metrov površin, v njem pa trenutno dela 30 zaposlenih. Razširitev je bila obenem priložnost, da okrepimo svojo kadrovsko sestavo in dodatno lokalno zaposlimo nove talente z logističnim znanjem.«

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Renault Nissan Slovenija.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Hondina električno gnana športno uporabna študija
Zmagovalci PAL 2020