Novice

Razvoj modela Rimac C_Two poteka po načrtih: prve dobave v 2021

Promocijski stroj Mateja Rimca skrbi, da se pozornost okoli njihovega drugega modela C_Two ne poleže preveč. Tokrat so nam namreč sporočili, da njegov razvoj poteka v skladu s načrti in da bodo prve dobave hiperšportnika stekle leta 2021, kot je bilo napovedano.

O zmogljivostih Rimac C_Two na tem mestu ne bomo izgubljali besed, ker je bilo o njih že dovolj napisanega. Bi pa spomnili na uraden začetek njegove zgodbe marca 2018, ko so v Ženevi predstavitvili konceptno različico C_Two. Kmalu po svetovni premieri koncepta je Krešo Corić, vodja prodaje, najavil, da je skoraj celotna količina 150 primerkov že skoraj razprodana. Marca so nameravali Hrvati predstaviti serijsko podobo C_Two, a jim je odpoved salona v Ženevi v zadnjem trenutku prekrižala načrte. Kljub temu je Mate Rimac takratno pozornost svetovne javnosti izkoristil za novo zagotovilo, da testiranja modela potekajo z nezmanjšanim tempom.

Zdaj so Hrvati sklenili obvestiti javnost, da je prihod modela še vedno usklajena s prvotnim načrtom in bodo predaje prvih primerkov stekle prihodnje leto. Za konec letošnjega leta je Rimac še napovedal razkritje uradnega imena serijskega modela.

Na poti izpolnjevanja prvotno zastavljene projektne časovnice naj bi med drugim pomagalo, da so v vmesnem času odprli novo proizvodno lokacijo v kraju Veliko Trgovišče na Hrvaškem, ki naj bi jim dovoljevalo sestaviti en primerek bodočega električnega hiperšportnika v petih tednih namesto v desetih, kolikor je potrebno za montažo enega primerka na obstoječi matični lokaciji podjetja.

Z novo proizvodnjo lokacijo načrtuje Rimac izdelati na mesec skupno štiri serijske modele C_Two. Avtomobil naj bi bil cenjen v osnovi na 1,7 milijona evrov, petični kupci pa mu v povprečju dodajo še za 500.000 evrov dopolnil.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Rimac.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nissan Rogue kot napoved novega X-Traila
Prihodnja generacija Mercedes-AMG-jev s hibridnim turbopuhalom