Novice

Rekordni Kodiaq RS

Tekmovalna voznica Sabine Schmitz je s Škodo Kodiaqom RS na legendarnem dirkališču Nürburgring dosegla rekordni čas kroga za 7-sedežne SUV-je.

Medtem ko svetovno premiero Kodiaqa RS znamka Škoda napoveduje za jesenski pariški avtomobilski salon, se je njegova promocija že začela z najnovejšim dosežkom na stezi Nordschleife (Severni zanki) Nürburgringa, ki jo je Schnitzova prepeljala v rekordnem času 9:29,84 v kategoriji 7-sedežnih športnih terencev.

Sabine Schmitz sicer redno tekmuje na dirkah za prvenstvo na dolge proge (VLN) in na 24-urni dirki na Nürburgringu; leta 1996 je kot prva ženska zmagala na klasični dirki na tem dirkališču, uspeh pa je ponovila še naslednje leto. Po lastni oceni je na Severni zanki odpeljala že več kot 30.000 krogov.

Kodiaq RS z novim motorjem 2.0 BiTDI s katalizatorjem SCR razvije moč 176 kW (239 KM), motor pa je pri modelu rezerviran ekskluzivno za izvedbo RS. Poleg tega je štirikolesno gnani Kodiaq RS opremljen s prilagodljivim podvozjem (DCC) z izbiro voznega profila (Driving Mode Select).

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Škoda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Nihče ga ne potrebuje, a si ga vsi želimo
Omejitve hitrosti: je mogoče, da so nepotrebne?