Novice

Renault Clio pete generacije bo elektrificiran in bo podpiral avtonomno vožnjo druge stopnje

Jean-Christophe Kugler, Renaultov izvršni podpredsednik in predsednik za Evropo, je v pogovoru za Autocar razkril, da bo Renault Clio v naslednji izvedbi deležen prednosti elektrifikacije pogona.

Kljub temu, da naslednja generacija Clia še ni bila uradno napovedana, jo po dosedanjih ciklih proizvajalca lahko pričakujemo v letu 2019. Še pomembnejše je dejstvo, da naj bi šlo za povsem novo vozilo, ki bo po najnovejših informacijah elektrificirano – kljub temu, da Kugler ni povedal, katerim agregatom z notranjim zgorevanjem naj bi se pridružil električni motor. Po predhodnih zapisih v medijih obstaja možnost, da bo Clio izkoristil hibridno tehnologijo novega Scenica in Megana, pri čemer naj mu, zaradi obvladovanja stroškov proizvodnje, ne bi namenili priključno-hibridne izvedbe.

Ob tem naj bi Renault Clio v peti izvedbi opremili s tehnologijo, ki bo podpirala drugo stopnjo avtonomne vožnje, kar bo v praksi pomenilo samodejni nadzor pospeševanja, zaviranja in krmiljenja ob stalnem nadzoru voznika. Ostale posodobitve naj bi pokrivale področje povezljivosti, kvalitete materialov notranjosti, novo pokončno nameščeno info-zabavno enoto ter seveda svežo zunanjost, ki bo najverjetneje spominjala na aktualno generacijo modela Megane.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops, Autocar. Foto: Avtomobilizem.com.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Koncept GR HV je Toyotin športni hibrid
Nova arhitektura za električno gnane Audije in Porscheje