Novice

Nova arhitektura za električno gnane Audije in Porscheje

Pri Volkswagnovih znamkah Audi in Porsche razvijajo skupno platformo, ki so jo poimenovali »Premium Platform Electric« (PPE), na kateri bodo nastajali njihovi prihajajoči električno gnani modeli. S tem znamki potrjujeta informacijo izpred nekaj mesecev, da bosta poskušali čimbolj varčevati pri stroških ter s skupnimi močmi razvijali prihajajoče modele.

Kljub temu, da sta obe znamki pričeli s povsem ločenim razvojem arhitektur za svoja prihodnja vozila na električni pogon, je sedaj Peter Mertens, Audijev vodja oddelka za raziskave in razvoj, potrdil govorice o združitvi moči obeh znamk. Audi je sicer že pred časom pričel z razvijanjem arhitekture C-BEV, ki jo namenja prihajajočemu športno uporabnemu električnemu modelu, ki naj bi prišel na trg prihodnje leto. Hkrati je tudi Porsche že ustvaril povsem novo platformo J1, ki naj bi jo uporabili pri prihajajočem modelu na zasnovi študije Mission E.

Zaradi težav koncerna v povezavi z dizelsko afero pa je pričela uprava še bolj resno razmišljati o krčenju stroškov, kar se kaže tudi z združevanjem razvoja znamk Porsche in Audi. Tako pospešeno izdelujejo povsem novo arhitekturo, na kateri bodo nastajali prvenstveno električno gnani modeli, po vsej verjetnosti pa jo bodo uporabili tudi za ostale standardne Audijeve modele, kot npr. A4 in A6.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault Clio pete generacije bo elektrificiran in bo podpiral avtonomno vožnjo druge stopnje
Marchionne potrdil prihod Ferrarijevega križanca

Več vsebin

Novice

Nova arhitektura za električno gnane Audije in Porscheje

Novice

Audi in Porsche skupno v razvoj novih modelov

Novice

Planiške skakalne šole z novimi Volkswagen Transporterji

Novice

Porsche zapušča LeMans in se odpravlja v Formulo E

Novice

Novi Audi A7 s prefinjenostjo športne oblike

Predstavitve

Še bolj oster

Porsche Cayenne: slovenska predstavitev
Novice

Volkswagen T-Roc je pripravljen na razkritje

Novice

Zmagovalec izbora Autobest 2018 je Citroën C3 Aircross