Novice

Nova arhitektura za električno gnane Audije in Porscheje

Pri Volkswagnovih znamkah Audi in Porsche razvijajo skupno platformo, ki so jo poimenovali »Premium Platform Electric« (PPE), na kateri bodo nastajali njihovi prihajajoči električno gnani modeli. S tem znamki potrjujeta informacijo izpred nekaj mesecev, da bosta poskušali čimbolj varčevati pri stroških ter s skupnimi močmi razvijali prihajajoče modele.

Kljub temu, da sta obe znamki pričeli s povsem ločenim razvojem arhitektur za svoja prihodnja vozila na električni pogon, je sedaj Peter Mertens, Audijev vodja oddelka za raziskave in razvoj, potrdil govorice o združitvi moči obeh znamk. Audi je sicer že pred časom pričel z razvijanjem arhitekture C-BEV, ki jo namenja prihajajočemu športno uporabnemu električnemu modelu, ki naj bi prišel na trg prihodnje leto. Hkrati je tudi Porsche že ustvaril povsem novo platformo J1, ki naj bi jo uporabili pri prihajajočem modelu na zasnovi študije Mission E.

Zaradi težav koncerna v povezavi z dizelsko afero pa je pričela uprava še bolj resno razmišljati o krčenju stroškov, kar se kaže tudi z združevanjem razvoja znamk Porsche in Audi. Tako pospešeno izdelujejo povsem novo arhitekturo, na kateri bodo nastajali prvenstveno električno gnani modeli, po vsej verjetnosti pa jo bodo uporabili tudi za ostale standardne Audijeve modele, kot npr. A4 in A6.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor Authority. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault Clio pete generacije bo elektrificiran in bo podpiral avtonomno vožnjo druge stopnje
Marchionne potrdil prihod Ferrarijevega križanca

Več vsebin

Novice

Audijeva in Porschejeva platforma EV za tri družine modelov

Novice

Nova arhitektura za električno gnane Audije in Porscheje

Novice

Porsche razvija platformo za hišne električne superšportnike

Novice

Audi in Porsche skupno v razvoj novih modelov

Novice

Audijev električni zastavonoša bo prišel leta 2022

Novice

Porsche v letošnjem letu praznuje 70. obletnico

Novice

Leta 2019 prihaja Porsche Mission E Cross Turismo

Testi

Hišni rivali

Volkswagen Arteon 2.0 TDI 110 kW DSG Elegance