Novice

Renault Megane R.S. na patentnih fotografijah

Do uradne predstavitve Renault Meganea R.S. je še približno dva meseca, zahvaljujoč patentnim fotografijam, ki so jih objavili pri WIPO (World Intellectual Property Organization – Svetovna organizacija za intelektualno lastnino) pa lahko praktično v celoti vidimo, kakšen bo videz nekoliko bolj športne različice GT in najmočnejše R.S..

Kot so že napovedovale uradne fotografije zakritega modela, bo R.S. nosil nekoliko agresivnejši videz. Oblikovanje sledi preverjeni formuli, zato so spredaj bistveno povečane odprtine za zajem zraka, blatniki nekoliko napihnjeni in sredinsko nameščen trapezoiden zaključek izpušne cevi, ki ga poudari zadnji difuzor.

Patentne fotografije prikazujejo še nekoliko spremenjene spremenjene žaromete, enaka zgodba se ponovi na zadku, kjer je pod vsako lučjo viden majhen dodatni zračnik. Meglenke so si sposodili pri prenovljeni različici Clia R.S. in so le pika na i zunanjim spremembam.

Žal s fotografijami niso razkrili tehničnih podatkov, a so pri Renaultu, na našo srečo, že prej povedali marsikaj. Francozi so uradno potrdili, da bo nova generacija težko pričakovanega športnika na voljo le kot petvratna različica, z ročnim menjalnikom ali samodejnim menjalnikom EDC, sistemom za krmiljenje vseh štirih koles ter dvema različnima podvozjema, Sport in Cup. A najpomembnejši podatek ostaja skrit, zato lahko le upamo na vgradnjo 1,8-litrskega prisilno polnjenega motorja iz modela Alpine A110.

Če ne prej, bomo vse informacije zagotovo izvedeli 12. septembra v Frankfurtu, ko naj bi potekala uradna predstavitev.

Kot je vidno z dodatnih fotografij, naj bi nekaj oblikovnih sprememb dobil tudi Megane GT. Nanj so namestili enake žaromete kot pri modelu R.S. ter nekoliko spremenjen sprednji odbijač z večjimi odprtinami za zajem zraka. Najverjetneje ne gre za resnejšo prenovo, oblikovalci želijo le zbližati videza dveh športnih modelov in jih očitno ločiti od običajnih različic.

Avtomobilizem.com (Vir: Motor1. Foto: WIPO.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Jaguarjev leteči E-Pace
Lynk&Co kmalu s tretjim modelom