Novice

Jaguarjev leteči E-Pace

Jaguar je težko pričakovani model E-Pace razkril na spektakularen način, saj se je manjši brat F-Pacea med skokom zavrtel in s tem zapisal v Guinnessovo knjigo rekordov.

Jaguar-E-Pace -10Med podvigom je za volanom sedel profesionalni voznik Terry Grant, ki je s tretjim Jaguarjevim športnim terencem poletel 15,3 metra in vmes naredil obrat za 270 stopinj. A vrnimo se k najnovejšemu članu Jaguarjeve družine, ki ga bodo izdelovali v graški tovarni Magna Steyr.

Prednji del vozila si je številne oblikovalske elemente sposodil pri športnem kupeju F-Type, a z 21-palčnimi platišči, hladilnimi režami na blatnikih, dinamično oblikovanim steklenim delom in tankimi zadnjimi žarometi LED daje vedeti, da je dovolj samosvoj in atraktiven za zahtevne kupce. Potniško kabino krasijo številni kromirani dodatki in 10-palčna večopravilna enota Touch Pro. Med ostale posebnosti sodi še 5 priključkov USB, 12-voltna polnilnica, usnjeno oblazinjenje s kontrastnimi šivi in 577 litrov prtljažnega prostora. Na seznamu opcijske opreme so tudi 12-palčni digitalni voznikov zaslon in dva premijska zvočna sistema Meridian.

Pod pokrovom motorja so lahko nameščeni različni štirivaljni dvolitrski agregati. Bencinsko ponudbo pričenja 183-kilovatni agregat s 365 Jaguar-E-Pace -18njutnmetri navora in nekoliko močnejši 220-kilovatni agregat s 400 njutnmetri navora. Pri dizlih se vse skupaj prične pri 110 kilovatih, srednja izbira ima 132 kilovatov in najmočnejši motor 176 kilovatov. Odvisno od izbire motorja se moč serijsko na zadnji kolesni par prenaša preko 6-stopenjskega ročnega menjalnika, opcijsko pa bosta na voljo 9-stopenjski samodejni menjalnik in štirikolesni pogon.

Na varnostni fronti bo E-Pace potnike ščitil s številnimi najnovejšimi varnostno-asistenčnimi sistemi, kot so prilagodljivi tempomat, sistem za nenamerno menjavo voznega pasu, sistem za prepoznavo prometnih znakov, samodejno zaviranje s prepoznavo pešcev in sistemom za opozorilo za čelno trčenje.

Cene za slovenski trg zaenkrat še niso znane, v Veliki Britaniji pa za osnovni primerek želijo vsaj 25.500 funtov.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jaguar.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Jaguarjev leteči E-Pace"


tha_man
6 leta 9 meseci nazaj

noro :O drugače pa zelo lep avto

 
Bo prvi samostojni Polestar športni kupe?
Renault Megane R.S. na patentnih fotografijah