Novice

Renault naj bi razmišljal o novem terencu s kupejevskimi potezami

Renault predvideva, da bo naslednji prodajni pospešek po manjših križancih zajel večje kupejevsko naravnane terence, zato ne želijo zamuditi priložnosti in naj bi že začeli s pripravo prvega modela.

Proizvajalec predvideva, da bo v prihodnosti največji naval na petvratne kupeje s terenskimi dodatki in višjo pozicijo sedenja. Pod vodstvom Laurensa van den Ackerja naj bi že začeli s pripravo koncepta, ki naj bi na ceste zapeljal v prihodnjih nekaj letih. Pri Renaultu naj bi že vzpostavili osnoven videz, ki definira vse njihove glavne modele, in stopili na zanesljivo pot prihodnosti. Zdaj naj bi se usmerili k razvoju novih modelov ter pripravili tudi kakšem nišni model, kot bi bil nov modni terenec.

Oblikovalci naj bi bili navdušeni nad Mazdinim konceptom Koeru iz leta 2015, ki ga je japonski proizvajalec vozil predstavil na avtomobilskem salonu v Frankfurtu. Koncept Koeru je bil povod za nastanek modela CX-4, ki je seveda manj ekstremen kot je bil sam koncept, a naj bi Renaultovi oblikovalci raziskovali podoben pristop tudi za svoj koncept.

Slonel naj bi na Capturju ali Kadjarju, toda glede na daljšo medosno razdaljo bo prva izbira verjetno Kadjar. Kot razumejo namig pri Autocarju, naj bi bil novinec oblikovno podoben drugim članom družine, vsekakor pa bistveno bolj eleganten kot BMW X4 in X6. Renault želi kupcem ponuditi robustnost in varnost terenca z atraktivnim videzom kupeja.

Renault je, tako kot večina ostalih znamk, v zadnjih letih naredil odločen preskok in močno razširil svojo družino terensko naravnanih modelov. Capturju in Kadjarju se je pridružil novi Koleos, zato ni presenečenje, da se bo družina širila tudi v bodoče, saj so terenci že nekaj časa najbolj priljubljena skupina vozil v Evropi.

Ali bo Renault našel naslednjo veliko stvar bo jasno kmalu, saj naj bi novi koncept prvič predstavili že v Parizu.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Autocar.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poklon legendi: BMW M1, superšportnik z žalostnim koncem
Petnajst Twingov za Vulco