Novice

Renaultov novi športni terenec bo ponovno Koleos

Po prvem kratkem videu, ki je pokazal bore malo, so zdaj na splet ušle prve uradne fotografije in informacije o novem članu Renaultove ponudbe.

Na kitajskih forumih so se pojavile fotografije, kjer lahko v celoti vidimo njegov zunanji videz. Koleos je oblikovalski navdih našel pri modelih Megane in Talisman, stransko linijo pa si je sposodil pri manjšem Kadjarju.

Koleos si arhitekturo CMF-C/D deli z Nissan X-Trailom, zato ima enako medosno razdaljo 2.705 milimetrov, vendar je bistveno večji. V dolžino meri 4.672 milimetra in v širino 1.843 milimetrov. Motorno ponudbo bosta na Kitajskem sestavljala dva štirivaljna bencinska agregata – osnovni dvolitrski agregat s 110 kilovati in 2,5-litrski agregat s 132 kilovati. Za prenos moči na vsa štiri kolesa ali samo sprednji kolesni par bosta skrbela 6-stopenjski ročni menjalnik ali samodejni menjalnik

Za kitajski trg bodo Koleos izdelovali v obratu Dongfeng, kjer zdaj izdelujejo modele Renault-Nissan. V Evropo bo zapeljal naslednje leto, vendar z drugimi motorji. Za zdaj je videti, da bo tudi pri nas model obdržal ime Koleos, čeprav se je v zadnjem času veliko govorilo tudi o imenu Maxthon.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Resolucija ZN proti nevarnim avtomobilom
Toyota Prius in Suzuki Baleno prva z oceno Euro NCAP za sistem samodejnega zaviranja v sili