Novice

Renaultove novosti iz Ženeve

Včeraj ob 13:00 je javnost v Ženevi prvič v živo zagledala novi Renault Captur.

Renault razkriva novega urbanega crossoverja z imenom Captur

Z združevanjem oblike in funkcije prinaša Renault Captur voznikom najboljšo mešanico enoprostorca, športnega terenca in kombilimuzine. Predstavlja še en dokaz Renaultove odločenosti, da približa avtomobilske inovacije čim širšemu krogu kupcev. Renault Captur prinaša cenovno dostopne inovacije v segment urbanih crossoverjev. Pametne rešitve so namenjene olajšanju vsakodnevnega življenja, kot je to npr. premična zadnja klop, prilagodljiva višina dna prtljažnika, multimedijski sistem Media Nav ali Renault R-Link, da ne omenjamo “Easy Life” predalnika pred sovoznikom, dvobarvne karoserije in odstranljivih sedežnih prevlek.

Druge novosti na kratko

Zasledujoč svojo strategijo razvoja cenovno dostopnih invovacij Renault na ženevskem salonu predstavlja vsa vozila opremljena z novim multimedijskim sistemom R-Link. Sistem je najprej pripravljen za vgradnjo v vozila Clio, Clio Grandtour, Clio R.S., ZOE, Captur in Kangoo Express.

Renaultova nova oblikovalska podoba postaja vedno bolj vidna in je opazna na vseh vozilih, razstavljenih v Ženevi. Najnovejši del nove oblikovalske fiolozofije postajata prenovljena Renault Scénic in Grand Scénic, ki se jima pridružuje različica Scénic Xmod, tako imenovana crossover izvedba vodilnega enoprostorca v svojem razredu. S svojim pustolovskim videzom je Xmod idealno vozilo za pobeg stran od mestnih množic.

Renault je že 115 let strasten podpornik avtomobilskega športa. Kot dobavitelj motorjev ekipam Formule 1 in kot lastnik 11 konstruktorskih naslovov je Renault številna znanja iz sveta F1 prenesel tudi v razvoj novih Energy motorjev. Družino teh motorjev zdaj razširja novi Energy TCe 130 bencinski motor, namenjen vozilom Mégane, Scénic in Grand Scénic.

Razkritje Clia GT 120 EDC dokazuje Renaultovo športno strast, najbolj izoblikovano v vozilih R.S. in GT.

Zahvaljujoč kombinaciji učinkovitih energy motorjev in razvoju električnih vozil se Renault približuje cilju emisij pod 120g CO2/km. Po lansiranju 4 različnih električnih vozil v dveh letih Renault, vodilni evropski proizvajalec lahkih gospodarskih vozil od leta 1998 naprej, razkriva novi Kangoo Z.E. Gre za najbolj prodajano kompaktno lahko dostavno električno vozilo v Evropi in sledi Renaultovi oblikovalski prenovi.

Vir: Renault

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Logan in posebna serija Duster Aventure
Prihaja pomlad – poskrbite za jeklene konjičke