Novice

Rimac Concept_One pospešuje brez rjovenja

V poletnih novicah se najde tudi kaj bolj kratkega in sproščenega. Tako je na svojem kanalu YouTube Mate Rimac objavil posnetek pospeševanja Concept_One, ki se iz mirovanja do hitrosti 100 km/h požene v 2,6 sekundah.

Verjetno ga ni ljubitelja superšportnikov, ki ne bi poznal dela naših hrvaških sosedov iz podjetja Rimac Automobili. Eden izmed njih je tudi atraktivni Concept_One, ki smo si ga, skupaj z njegovim še drznejšim dvojčkom Concept_S, lahko ogledali letos v Ženevi.

Nekaterim se električni superšportniki zdijo pomanjkljivi, saj ni pravega zvoka, ki dviguje adrenalin, a jim zato težko kaj očitajo na področju zmogljivosti. S takoj razpoložljivim navorom in izobiljem moči so se pogosto izkazali hitrejši od klasičnih visokozmogljivih športnih avtomobilov.

Slednje je v kratkem videoposnetku pokazal tudi ustanovitelj podjetja Rimac Automobili Mate Rimac, ki je zabeležil 2,6-sekundno pospeševanje iz mirovanja do 100 km/h enega izmed serije osmih načrtovanih avtomobilov Concept_One, ki naj bi jih izdelali za svoje kupce. Rimac je ob objavi zapisal: “Takole je videti pospeševanje od 0-100 km/h v 2,6 sekundah. Bodite pozorni na to, kako gume zdrsnejo ravno dovolj, da na cesti pustijo (štiri široke) oznake. Sistem nadzora zdrsa pogonskih koles opravlja svoje delo … ”

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto, video: Rimac.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poklon legendi: 300 SL, najlepši Mercedes vseh časov
Japonci z mislimi že pri naslednji generaciji Mazde MX-5