Novice

Japonci z mislimi že pri naslednji generaciji Mazde MX-5

Čeprav so pri japonskem proizvajalcu šele pred kratkim predstavili povsem novo generacijo malega športnega dvosedežnika MX-5, pa že načrtujejo njegovega naslednika, ki naj bi luč sveta ugledal leta 2021.

Najbolj popularen roadster v avtomobilski zgodovini naj bi tako v petem generacijskem nadaljevanju dodobra izgubil na masi, kar naj bi Mazdini strokovnjaki dosegli z izdatno uporabo ogljikovih vlaken. A glede na to, da je cena omenjenega materiala zaenkrat še zelo visoka, so pričeli pri japonskem proizvajalcu z njegovim lastnim razvojem, da bi ga naredili stroškovno dostopnejšega.

V peti generaciji Mazdinega legendarnega roadsterja naj bi se vrteli povsem novo razviti prostorninsko zmanjšani trivaljniki, hkrati pa je znano, da njihovi inženirji zaenkrat še ne načrtujejo ostalih karoserijskih različic (Speedster, Spyder). Slednja koncepta aktualne generacije so sicer predstavili že na lanskem sejmu SEMA v Las Vegasu (na sliki), a Nobuhiro Yamamoto, Mazdin vodja programa MX-5, ob tem dodaja, da so tovrstne karoserijske izvedenke – četudi precej čustvene – le predrage ter povsem neracionalne.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Mazda.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Rimac Concept_One pospešuje brez rjovenja
Mercedes-Benzova razkritja v naslednjem letu