Novice

Rolls-Royce v novi fazi projekta Cullinan

V odprtem pismu 18. februarja je Rolls-Royce obvestil delničarje o projektu Cullinan, ki je kodno ime za njihov vstop v segment luksuznih športnih terencev. Zdaj so v javnost poslali uradne fotografije, kar je nov mejnik v razvoju programa, na njih je namreč vidna prva testna mula, ki se bo pojavljala tudi na javnih cestah.

Testno vozilo, ki je trenutno še v zgodnji fazi razvoja, sloni na skrajšani arhitekturi modela Phantom Series II. Izdelano je bilo izključno za razvoj vzmetenega štirikolesnega pogona, s katerim bo po besedah proizvajalca vožnja na vsaki podlagi lahkotna. Velikost testnega vozila nakazuje okvirne dimenzije novega modela, vendar pa seveda nikakor ne povzema zunanjega videza novega, uradno potrjenega športnega terenca.

Mula ima vgrajeno prvo različico povsem novega podvozja, ki bo Rolls-Royceovim inženirjem pomagalo pri razvoju serijskega štirikolesnega pogona. Petični proizvajalec želi poustvariti vozniški občutek, ki krasi vsa njihova vozila – kot po “čudežni preprogi”.

V prvi seriji testov se bodo posvetili izključno obnašanju vozila na običajnih cestah, podvrženo bo številnim preizkušnjam, s katerimi se želijo prepričati o njegovi stabilnosti. Kasneje bodo sledila testiranja na vseh možnih podlagah širom sveta, britanski proizvajalec pa je med drugim v sporočilu za javnost zapisal, da bodo preizkuse izvedli na belgijskih tlakovcih, kamnih, valovitem betonu, resonačnih cestah in na pospeševalnih grbinah.

Testno vozilo v projektu Cullinan bo deležno enakovrednega testnega obdobja na terenskih kot na običajnih podlagah, le tako menijo, da bodo lahko svojim kupcem s končnim izdelkom zagotovili najboljšo vozno izkušnjo. Pri znamki so namreč zapisali, da mora biti vožnja z njihovim avtomobilom udobna in brezkompromisna na vseh podlagah.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Rolls-Royce.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Opel Corsa ima tudi v novi generaciji tovarniško predelavo na plin
Citroën vabi na potovanje v slogu z novim konceptom Aircross