Novice

Opel Corsa ima tudi v novi generaciji tovarniško predelavo na plin

Opel Corsa 1.4 LPG ecoFLEX je nov odgovor proizvajalca na zahteve uporabnikov po nižjih stroških nabave, uporabe ter manjšem obremenjevanju okolja.

Opel je tudi v novi generaciji modela Corsa v ponudbi pripravil različico s serijsko vgrajeno predelavo na avtoplin. Corsa 1.4 LPG ecoFLEX  (66 kW/90 KM) je namenjena kupcem, ki so jim pomembni tako stroški nabave kot tudi uporabe, po navedbah proizvajalca pa naj bi bilo, v primerjavi z različicami gnanimi z bencinskimi motorji (zaradi ugodne cene avtoplina), slednje moč zmanjšati za skoraj 50 odstotkov.

Corsa LPG je opremljena s petstopenjskim ročnim menjalnikom, porabi 6,9 litrov alternativnega goriva na 100 kilometrov vožnje ter ima v primerjavi z vožnjo na bencin 13 odstotkov manjši izpust CO2 (113 g/km). Posoda za LPG je nameščena v odprtini za rezervno kolo, Opel pa izpostavlja še na novo razvit nadzorni modul, ki naj bi zagotavljal večjo sinhronizacijo preklopa delovanja motorja z različnim energentom.

Doseg vožnje z obema gorivoma naj bi znašal do 1.200 kilometrov, voznik pa na merilnikih lahko pregleduje porabo in doseg ločeno po gorivu ali kombinirano.

Priporočena maloprodajna cena za trivratno izvedbo znaša 11.940 evrov, za petvratno pa 12.290 evrov.

Več podrobnosti si lahko preberete v spodnjem sporočilu za javnost.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Opel.)

Sporočilo za medije:
Gospodaren užitek: Nova Opel Corsa LPG

  • Varčno in cenovno dostopno: Ob atraktivni ceni od 11.940 evrov dalje, skoraj za polovico manjši stroški za gorivo
  • Čisto in gospodarno: Corsa 1.4 LPG z izpustom le 113 g CO2/km
  • Uglajenost in moč: Velik doseg ob poskočnosti in zmogljivostni prepričljivosti motorja s 66 kW/90 KM

Rüsselsheim. Corsino družino je dopolnila gospa Čista. Zelena, zmogljiva in gospodarna Opel Corsa 1.4 LPG ecoFLEX se postavlja z največjo močjo motorja 66 kW/90 KM in seveda tovarniško vgrajenim sistemom souporabe dveh vrst goriva. Najnovejša obogatitev ponudbe Corse se bo posebej prikupila kupcem, pozornim na nabavno ceno in omejenim stroškom uporabe. Z njo je namreč mogoče, zaradi posebej ugodne cene avtoplina, zmanjšati stroške za gorivo, v primerjavi z različicami gnanimi z bencinskimi motorji za skoraj 50 odstotkov. Ob vsem je omejena tudi njena priporočena maloprodajna cena, saj je potrebno za izhodiščno različico s tremi vrati odšteti 11.940 evrov, za različico s petimi vrati pa 12.290 evrov.

Corsa LPG je ob ekstremni cenovni učinkovitosti spoštljiva tudi do okolja. Za mešanico butana in propana je namreč značilno izjemno učinkovito in čisto zgorevanje v štirivaljnem motorju. Tako se Corsa LPG postavlja tudi s posebej čistim izpuhom. V kombiniranem ciklu znaša poraba nove Corse na plin 6,9 l/100 km. Ob tem v primerjavi z vožnjo na bencin izpusti v ozračje za 13 odstotkov manj CO2, saj znaša vrednost povprečnega izpusta 113 g CO2/km. Izpust dušikovih oksidov je manjši za 80 odstotkov.

»Najnovejša Corsa 1.4 LPG ecoFLEX je pravi ‘eko angel’ Corsine ponudbe. Z njim ponovno, izjemno prepričljivo odkrivamo kako pomembno je za nas, pri vseh modelih, energetska učinkovitost in zmanjšanje izpusta CO2,« pravi Peter Christian Küspert, podpredsednik Opla zadolžen za prodajo in poprodajo. »Ta model ni posebej privlačen le za tiste, ki stavijo na cenovno sprejemljivost. Uporabnikom zagotavljata marsikaj, kar je izven pričakovanega za majhne avtomobile, kot so velika prostornost, izjemna udobnost, najsodobnejši sistemi povezave in omreženja ter sistemi za podporo in pomoč voznikom.«

Bi-fuel: Velik doseg in majhni stroški za gorivo

Motor Opel Corse 1.4 LPG z ročnim petstopenjskim menjalnikom doseže največjo moč 66 kW/90 KM tako z LPG, kot z bencinom. Porabi le 6,9 litrov alternativnega goriva na 100 kilometrov vožnje, ob čemer se postavlja s 13 odstotkov manjšim izpustom CO2 (113 g/km), v primerjavi z vožnjo na bencin. Ob tem so stroški za gorivo manjši skoraj za 50 odstotkov. Tovrstne velike prihranke zagotavljajo davčne ugodnosti za LPG. Glede na naklonjenost države in celotne EU alternativnim energentom, gre pričakovati, da bo tovrstna davčna politika v veljavi še dolgo.

Med ostale velike prednosti nove generacije Corse LPG sodi, tako kot pri vseh Oplih z motorji na LPG, tovarniško vgrajen sistem uporabe dveh goriv. Ob tem lahko voznik preklopi med različnima gorivoma s preprostim pritiskom na stikalo. Na novo razvit nadzorni modul zagotavlja večjo sinhronizacijo preklopa delovanja motorja z različnim energentom. Ob tem znaša doseg vožnje z obema gorivoma vse do 1200 km. Merilniki zagotavljajo vozniku ločen pregled porabe in dosega vožnje na bencin in LPG ter seveda kombinirano. Ob tem ne gre spregledati, da je omrežje polnilnic LPG izjemno razvejano. V Sloveniji jih je že 100, v celi Evropi že več kot 35.000.

Vsakdanja uporabnost LPG: ohranitev prostornost in visoka raven varnosti

Posoda za LPG je nameščena v odprtini za rezervno kolo. Tako ne zmanjšuje prostornosti prtljažnika in je obenem dobro zaščitena, z izjemno ravnijo varnosti. Zato Opel Corsa LPG zagotavlja udobno namestitev petih potnikov in vse do 1120 litrov prostora v prtljažniku. Enako kot vse ostale Corse. Opremljena je prav tako z vsemi ultramodernimi sistemi pomoči vozniku, od serijskega, posebnega programa delovanja volana City mode ter številnih možnosti za doplačilo med katere sodijo ogrevan volanski obroč, samodejni sistem Park Assist in priznani informacijsko zabavni sistem IntelliLink, ki med ostalim združuje tudi sedempalčni barvni zaslon za upravljanje na dotik.

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Daimler in Renault-Nissan skupaj v segment enotonskih poltovornjakov
Rolls-Royce v novi fazi projekta Cullinan

Več vsebin

Novice

Avtoplin kot ekološko sprejemljivejša in bolj ekonomična alternativa