Novice

Rolls Royce z novim unikatnim modelom

Posebna različica Rolls Roycea je namenjena izključno razkazovanju. Britanski proizvajalec petičnih vozil te dni namreč izkoristi vsako priložnost za prihod nove, unikatne različice svojega modela. Naj si bo motiv še tako čuden, individualnost kupcev ne pozna meja, zato dvomov o neprodanih primerkih ni.

Rolls Royce vsakih nekaj tednov ustvari posebno različico, a si je aktualna, s svojim posrečenim videzom in mogočnostjo, zaslužila nekoliko več pozornosti. V svetu ponesrečenih predelav Rolls Royce s svojim uglajenim dizajnom in svežim pogledom ostaja svetla točka preoblikovanja. Stvari ohranjajo preproste, lične in razkošne.

Poleg izstopajočega videza si ta posebnež zasluži tudi izrazito ime: Phantom Maharaja Peacock Drophead Coupe in obeležuje lepote indijskega nacionalnega ptiča. Ljubezenska zgodba med bogatimi indijskimi vladarji (maharaji) in Rolls Roycei se je pričela že pred mnogo leti, ko so bili modeli Phantom poznani pod imenom 40/50 Phantom 1 in ko je bilo bahaštvo na najvišji možni ravni.

V preteklosti so indijski veljaki okrancljali vozila s številnimi ekstravagantimi dodatki ter s tem želeli pokazati premoč nad drugim. V skladu s tem ima Maharaja Peacock Drophead Coupe nameščeno elegantno belo pomično streho, ki jo poživijo modrozeleni vstavki, bež oblazinjenje potniške kabine pa se dopolnjuje s podobami pava.

Lesene dodatke v potniški kabini popestri barvni odtenek žlahtno rumene. Celotna potniška kabina ustvarja zanimiv kontrast, ki pa se medsebojno odlično dopolnjuje in s pomočjo pava ohranja povezanost z državo. K še bolj impresivnemu dojemanju Phantoma pripomorejo edinstveni majhni detajli in pozornosti.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Rolls Royce)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Amazon privabil trojico Clarkson, Hammond in May
Je lahko C-BEV koncept novi električni Q6?