Novice

Je lahko C-BEV koncept novi električni Q6?

V Ingolstadtu so z dvema računalniško ustvarjenima fotografijama koncepta C-BEV, ki bo predstavljen na avtomobilskem salonu v Frankfurtu sredi septembra, omogočili prvi pogled na povsem novega električnega športnega terenca Q6.

S fotografij lahko vidimo, da nemški proizvajalec vozil še bolj zmanjšuje oblikovne razlike med karavani, križanci Allroad in serijo Q športnih terencev. Študija si deli nov oblikovalski jezik z nedavno predstavljenim konceptom Prologue Allroad, vendar so razlike v sami obliki izredno majhne. Koncept C-BEV je le malenkost bolj robusten.

Marca letos je Ulrich Hackenberg, vodja oddelka za raziskave in razvoj pri Audiju, potrdil razvoj ”baterijsko gnanega športno aktivnega vozila v velikem premijskem segmentu, z dosegom večjim kot 500 kilometrov, ki naj bi v prodajne salone zapeljal na začetku leta 2018”.

Obenem je Hackenberg razkril, da bo novi križanec slonel na drugi generaciji vzdolžne MLB 2 arihtekture, ki je uporabljena na aktualni izvedenki največjega športnega terenca Q7. Med glavnimi tekmeci novemu Q6 bo prihajajoči Teslin električni križanec Model X. Po zadnjih govoricah pa bi lahko Audi poleg vse električne različice pripravil tudi priključni hibrid in s tem posegel po širšem naboru kupcev.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Audi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Rolls Royce z novim unikatnim modelom
Prihaja …