Novice

Ruski tajkun postal 99-odstotni lastnik Nürburgringa

Viktor Kharitonin, ruski farmacevtski tajkun, je za 30 milijonov funtov odkupil preostali del dirkališča Nürburgring in postal njegov 99-odstotni lastnik.

Multimilijonar je imel v svoji lasti že okoli 80 odstotkov dirkališča, a je po poročanju Forbes Russia sedaj dokupil še dodatnih 19 odstotkov in celotno investicijo povečal na 60 milijonov funtov. Preostali odstotek si lasti podjetje Getspeed, ki je locirano blizu dirkališča.

Novica je močno vznemirila svetovno dirkaško javnost, saj je prejšnji lastnik, podjetje Capricorn, leta 2014 zapadlo v finančne težave. Negotovost se je povečevala, zdaj pa se zdi, da je dirkališče končno v pravih in varnih rokah. Do uradne potrditve bo potrebno počakati, saj na obeh straneh trenutno molčijo.

Viri znotraj dirkališča so razkrili, da bo Nürburgring sedaj končno dobil veliko finančno injekcijo, ki bo pripomogla k izboljšanju varnosti. Vse od tragične lanske nesreče, v kateri je izgubil življenje gledalec, je bilo dirkališče na udaru zaradi pomanjkljivih varnostnih elementov.

Kharitonin je že izrazil željo, da bi se dirka Formule 1 vrnila na Nürburgring. Ravno zaradi finančnih težav jo je v lanskem letu zamenjal Hockenheim.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Nürburgring)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Volkswagen je predstavil nov 1,5-litrski agregat TSI
Ekskluziva brez meja: Rolls-Royce s kovčki za skoraj 30 tisočakov