Novice

Samodejno driftanje, ki bo navdušilo opazovalce

Ste od nekdaj občudovali voznike, vešče umetnosti oddrsavanja oz. driftanja? Kot napoveduje Continental, se bodo z njim v prihodnje lahko postavljali tudi tisti brez posebnega predznanja.

Podjetje Continental, eden največjih dobaviteljev v avtomobilski industriji, bo s svojim najnovejšim izdelkom razveselilo vse, ki obožujejo radosti dinamične in atraktivne vožnje z viskozmogljivimi avtomobili, a nimajo potrebnega predznanja, da bi jih obvladovali kot profesionalci v akcijskih filmih.

Asistenčni sistem “Simplify your Drifting” omogoča popolnoma varne visoko avtomatizirane, ultra-dinamične vozne manevre na fizičnih mejah vožnje. Deluje s pomočjo podatkov, ki jih zajemajo posebej razviti senzorji pnevmatik in obdeluje visokozmogljivi računalnik s programsko opremo umetne inteligence, voznik pa ga nadzoruje s pomočjo vmesnika, ki ga je otročje lahko uporabljati.

Sistem za samodejno driftanje je predstavljen v prototipnem vozilu, ki bo podvrženo intenzivnim testom 1. aprila 2016, preden bodo v podjetju sprejeli dokončno odločitev o njegovi serijski proizvodnji. Deluje z vsemi tipi pnevmatik, vgrajeni senzorji pa med uporabo poskrbijo za minimalno obrabo. Zahtevnejšim uporabnikom in še posebej okolju prijaznim rezultatom pa so namenjene posebne pnevmatike z vključeno zmesjo, ki so jo proizvedli v hessenskem mestu Korbach in zagotavlja, da obraba ne prekorači 14 %.

Prototipno vozilo samodejno zazna potrebne pogoje za izvedbo oddrsavanja, pri čemer upošteva tako stanje tlaka v pnevmatikah, njihovo obrabo kot tudi odsotnost morebitnih drugih udeležencev prometa, ki bi bili lahko ogroženi zaradi izvedenih cestnih manevrov. Če so vsi pogoji izpolnjeni, kontrolna enota aktivira način driftanja.

“Simplify your Drifting” ima prednastavljene tri vozne načine:

  • “Drifting” za vožnjo v nadzorovanem stanju konstantnega prekrmiljenja;
  • “Quarter Mile”, v katerem vozilo samodejno preveri okolico za prosto 400-metrsko ravnino ter morebitne druge člane drifterske skupnosti, s katerim bi voznik lahko tekmoval v tekmi – rezultate deli znotraj skupnosti, ki konec meseca okrona kralja tekmovanja “Quarter Mile”;
  • Donut”, v katerem je vozilo optimizirano za izvajanje zmagovalnih krožnih oznak na asfaltu.

V uredništvu smo prepričani, da bo v našem okolju samodejni sistem varnega driftanja požel bistveno več navdušenja uporabnikov kot dolgočasna asistenca za vsakodnevno samodejno vožnjo na delo.

Avtomobilizem.com (Vir: Continental.)

 

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Samodejno driftanje, ki bo navdušilo opazovalce"


Fnatic
8 leta 10 dni nazaj

Berem in si mislim, kaj je narobe s tem svetom in ali se kdo norca dela..Potem pa preverim datum in vidim, da se nekdo dejansko ”norca” dela.

xxl
8 leta 23 dni nazaj

No,pa je minil 1. april.

 
Še pred razkritjem 115.000 naročil Tesle 3
Lok, ki bo povezoval Jaguar in Land Rover