Novice

Se bo Saab vrnil s pomočjo štirih električnih modelov?

NEVS (National Electric Vehicle Sweden) je na avtomobilski konferenci Stora Bildagen razkril, da bo Saab leta 2017 lansiral nov električni model 9-3.

Mattias Bergman, izvršni predsednik NEVS-a, je vozilo opisal kot povsem novo in izboljšano, vendar bo slonelo na obstoječem modelu. Stvari se bodo razživele šele leta 2018, ko podjetje načrtuje prihod prvega avtomobila, ki bo slonelo na novi arhitekturi Phoenix. Slednja je že od samega začetka namenjena izključno električnim vozilom, zato bi bil to lahko pravi preporod za znamko.

Informacije so omejene, toda Bergman je potrdil načrte za štiri modele, ki naj bi sloneli na ”električni” arhitekturi Phoenix. Modelu 9-3 se bodo ščasoma pridružili še srednje veliko vozilo s kupejevsko strešno linijo, kompaktni križanec, srednje veliki križanec in družinski križanec. Vse štiri nove modele naj bi poganjala izključno elektrika, proizvajali pa bi jih v švedskem mestu Trollhättan in v kitajskem Tianjinu.

Električne modele naj bi sprva prodajali na kitajskem in evropskem trgu, toda podjetje se želi vrniti tudi v Združene države Amerike, ko bi kompaktni križanci prešli v serijsko proizvodnjo.

Ob vprašanju ali bodo vsa štiri nova vozila uporabljala ime Saab, je Bergman dejal, da se podjetje še pogaja z nosilcem pravic, podjetjem Saab AB, in zaenkrat pogovori še niso zaključeni.

Avtomobilizem.com (Vir: Worldcarfans. Foto: Saab.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Renault ostaja močnejša stran v zvezi Renault-Nissan
Američani bodo zaostrili preizkusna trčenja