Novice

Še bolj športen značaj prenovljenega BMW X6

Po nekaj pobeglih fotografijah pred uradno predstavitvijo je BMW še uradno razkril vse adute prenovljenega modela X6.

Enajst let po predstavitvi prve različice kupejevskega križanca na ceste prihaja tehnološko in oblikovno nadgrajena tretja generacija. Že na prvi pogled je razvidno, da so se oblikovalci bavarskega proizvajalca držali trenutnih smernic znamke, ki poudarjajo mogočen videz njihovih modelov. Opazna je agresivnejša zasnova sprednjega odbijača z večjimi odprtinami za zajem zraka ter masivnim režami hladilnika v značilni obliki ledvičk, ki na sprednjem delu prevladujejo ob vitkejših sprednjih žarometih. Robusten videz nekoliko omilijo mehkejše bočne linije, ki se iztekajo v še bolj kupejevski zadnji del z LED lučmi, ki nekoliko spominja na zadek modela X4. Novi X6 naj bi bil, enako kot X5, zasnovan na platformi CLAR in je nekoliko daljši od predhodnika, saj v dolžino meri 4,935 m, ima medosno razdaljo 2,975 m, medtem ko ob 1,696 m višine v širino meri 2,004 m.

Notranjost odseva podobnost z notranjostjo aktualnega modela X5. Vozniku in potnikom je na voljo nova, sedma generacija multimedijskega sistema iDrive z 12,3-palčnima zaslonoma multimedijskega sistema in prikaza merilnikov. Ob nameščenih usnjenih športnih sedežih Vernasca pa inženirji podjetja BMW niso pozabili tudi na uporabnost. Zadnje sedeže je možno zložiti v razmerju 40:20:40 in s tem povečati prtljažni prostor z osnovnih 580 l na vse do 1.530 l prostornine.

Za dobro počutje bo poleg multimedijskega sistema skrbela še štiripodročna klimatska naprava in ogrevani ali hlajeni nosilci za skodelice in plastenke. Vozniku bodo serijsko v pomoč sistem za zaznavanje mrtvega kota, opozorilo pred menjavo voznega pasu ter opozorilnik pred naletom, opcijsko pa bo moč naročiti tudi paket asistenčnih sistemov. Le-ta bo vseboval aktivni tempomat s funkcijo stop&start in podporo vožnji v zastojih ter pomočnika za ohranjanje voznega pasu z aktivno zaščito pred bočnimi trki.

Na evropskem trgu bosta na voljo dva dizelska motorja v modelih xDrive30d (195 kW / 265 KM, 620 Nm) in močnejši M50d (294 kW / 400 KM, 760 Nm), medtem ko naj bi predvsem na ameriškem tržišču bencinske barve zastopala modela xDrive40i (250 kW / 340 KM, 447 Nm) ter močnejši M50i (390 kW / 530 KM, 750 Nm). Vsi motorji so v kombinaciji z 8-stopenjskim avtomatskim menjalnikom Speedtronic ter pogonom na vsa štiri kolesa.

S proizvodnjo prenovljenega X6 naj bi pričeli v avgustu, pričetek prodaje pa je predviden proti koncu letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir: BMW, Carscoops. Foto: BMW.)

Mnenja uporabnikov

2 komentarjev za "Še bolj športen značaj prenovljenega BMW X6"


whitee
1 leto 4 dni nazaj

Ne zgodi se pogosto da se nasmejem ob pogledu na obliko avtomobila. Zdaj sem se.

Fnatic
1 leto 4 dni nazaj

Se povsem strinjam s tabo. Odkar je prišla x6 ven, mi je grda. Tole je pa zdaj že višek.

 
Bencinski 4.0 biturbo za Audi S8
Prve podrobnosti prihajajočega Land Roverjevega Defenderja