Novice

Še močnejši Alpine A110

Francoski športnik Alpine A110, s katerim so pred dvema letoma pri Renaultu oživili kultno avtomobilsko znamko, ki je sicer nastala že leta 1955, je sedaj dobil še močnejšo in brutalnejšo verzijo. Avtomobil bo od običajne različice močnejši za 40 »konjev«, opcijsko pa se bo ponašal še s streho iz ogljikovih vlaken.

Športni dvosedežnik, s katerim so pri Renaultu ponovno obudili ime Alpine, ki je izginilo z avtomobilskega zemljevida pred dobrimi dvajsetimi leti, je tako dobil po predhodnih pričakovanjih tudi močnejšo različico, ki pa se na zunaj le malenkostno loči od običajne. Vseeno pa bo model Alpine A110 z dodatno oznako »S« moč prepoznati po posebnih 18-palčnih platiščih, na katerih so nataknjene »lepljive« Michelin Pilot Sport 4 pnevmatike, pri čemer za zaviranje skrbijo Brembove zavore z oranžno obarvanimi čeljustmi.

Opcijsko bo na voljo tudi streha iz ogljikovih vlaken, ki je za 1,9 kilograma lažja od navadne, avtomobil pa se obenem ponaša tudi z modificiranim vzmetenjem (za 50% trše vzmeti) ter za 4 mm znižano karoserijo. V notranjosti so nameščeni še dirkaški sedeži znamke Sabelt, Focalovo ozvočenje ter posamezni oblikovni detajli v oranžni barvi.

Pod motornim pokrovom je obstoječi 1,8-litrski štirivaljnik pridobil dodatnih 40 »konjev« (292 KM), pri čemer je navorska vrednost ostala ista. Za prenos moči skrbi 7-stopenjski avtomatski menjalnik, pogon pa je speljan zadaj. Močnejši motor tako poskrbi, da 1.114 kg težak dvosedežnik pospeši od 0 do 100 km/h v 4,4 sekundah, kar je sicer le za 0,1 sekunde manj kot pri običajni različici, ter doseže 260 km/h končne hitrosti (10 km/h več od osnovnega).

Alpine A110S je na posameznih trgih že možno naročiti, pri čemer stane na domačem 66.500 evrov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autoblog, Carscoops. Foto: Renault.)

Mnenja uporabnikov

4 komentarjev za "Še močnejši Alpine A110"


xxl
4 leta 9 meseci nazaj

0,1 sekunde? Hm…te bi raje podali podatke o prožnosti, če še tem ni neke razlike, potem ne vem čemu ta dvig moči.

4 leta 9 meseci nazaj

Pomoje bo razlika, ampak bolj od 100 naprej. Jaz sem opazil kar veliko razliko med meganom rs280 in rs300, pa gre praktično za samo 20 konjev razlike. 300 je dost bolj punchy in precej hitrejši od 100 naprej…

4 leta 9 meseci nazaj

Avto ima samo zadnji pogon, kar pomeni da mu manjka gripa pri štartu. Zato je majhna razlika. Mislim da bo pri vsem drugem razlika precej velika.

4 leta 9 meseci nazaj

Malce preveč diskreten glede na “osnovni” model.

 
Toyota ostaja najbolj cenjena med avtomobilskimi znamkami
Volkswagen ID.3 bo polnil baterije rekordno hitro