Novice

Volkswagen ID.3 bo polnil baterije rekordno hitro

Volkswagen nadaljuje zgodbo promocije baterijskega električnega modela ID.3. Tokrat so namignili, da bo dopuščal zelo velike hitrosti polnjenja baterij.

Nemci so tako o njihovem prvem namensko razvitem baterijsko gnanem električnem modelu ID.3 najavili, da naj bi bilo možno njegovo litij-ionsko baterijo polniti z do 125 kilovati. S to intenzivnostjo sicer ne bo zagotavljal najhitrejšega polnjenja na trgu, saj primat ostaja nekaterim Teslinim modelom in tudi Audijevemu baterijsko-električnemu e-tronu. Bo pa vsekakor dovolj, da bo rekorder med cenovno dostopnejšimi modeli na trgu.

Ob tem Volkswagen zagotavlja, da bodo njegove baterije ohranjale najmanj 70-odstotkov uporabne zmogljivosti prvih osem let uporabe ali 160.000 prevoženih kilometrov. Prvim 30.000 kupcem ID.3 First Edition bo Volkswagen brezplačno primaknil še domače polnilno mesto. To naj bi zagotavljalo polnjenje do največ 11 kilovatov, kar je bistveno večja intenzivnost polnjenja, kot jo omogoča običajni prenosni enofazni polnilnik, ki se ga vklopi v hišno šuko vtičnico.

Naj spomnimo, da je Volkswagen v začetku maja praktično takoj po odprtju spletnega mesta zbral 10.000 rezervacij za novinca. Ta številka je doslej narasla preko 15.000 in počasi še narašča, a vsekakor z bistveno manjšo hitrostjo kot prvih 24 ur po začetku.

Volkswagen ob tem še dodaja, da bo ID.3 z zunanjimi merami 4,1 metra dolžine, 1,8 metra širine in 1,53 metra višine podobno velik kot Golf, a da bo znotraj, po zaslugi sodobne gradnje in električnega pogonskega sklopa, postregel s prostornostjo avtomobilov razreda višje.

Kakorkoli že, ID.3 bodo Nemci prvič pokazali javnosti v živo septembra v Frankfurtu, današnjo nezavezujočo rezervacijo pa bodo lahko resni kupci pretvorili v zavezujočo kmalo po zaprtju septembrskega salona. Prve dobave naj bi potem stekle v začetku drugega četrtletja 2020.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Volkswagen.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Volkswagen ID.3 bo polnil baterije rekordno hitro"


Ivan36
4 leta 9 meseci nazaj

” ID.3 najavili, da naj bi bilo možno njegovo litij-ionsko baterijo polniti z do 125 kilovati. ” Na papirju da a v praksi …. Od ene polnilnice do druge je lahko 15% razlike celo odvisno je kdaj polniš ob 13h ali nekje po 17h, ko gre vse domov al pa nekam po trgovinah. Razlika je tudi, če polniš sam ali pa še 3 je poleg …

Gosic
4 leta 8 meseci nazaj

Nima to veze. To je najboljši električni avto 😀

Locher
4 leta 8 meseci nazaj

A tako, kot je pri Kii največ avta za vaš denar? 🙂

 
Še močnejši Alpine A110
Renault presenetil z novim Zoejem