Novice

Še več športnikov in alternativcev v Ženevo

Ženevskim pregrešno dragim in ekskluzivnim novitetam kar ni videti konca. Po prvi obsežni predstavitvi je prišel čas še za drugo novico o ženevskih posebnežih, ki bodo na voljo le tistim z najbolj debelo denarnico.

McLaren

2016-McLaren-570GT-18
McLaren 570GT.

McLaren 570GT, tretji član družine Sport Series, ponuja bistveno več prtljažnega prostora in uporabnikom prijetno potniško kabino. Posebnež se osredotoča na vsakodnevno uporabnost, problema pa ne predstavljajo niti daljša potovanja. Velika steklena panoramska streha se razširi na zadek, ki se sedaj tudi odpre. 570GT ima zato dodatnih 220 litrov prtljažnika, ki se skriva za prednjima sedežema. Dostop je mogoč preko stransko pomičnega steklenega pokrova, so pa pri McLarnu z večjo odprtino pri vratih poskrbeli za lažje vstopanje in izstopanje iz vozila.

Poganja ga 3,8-litrski osemvaljni agregat s 562 ”konjskimi” močmi in 600 njutnmetri navora. Kljub svojim potovalnim genom potrebuje za pospeševanje do 100 km/ vsega 3,4 sekunde in doseže najvišjo hitrost 328 km/h.

NanoFlow

quantino
Nanoflow Quantino.

Podjetje NanoFlowCell smo spoznali že na lanskem avto salonu v Ženevi, kjer so razkrili koncept Quantino. Zdaj se vračajo na mesto zločina s skoraj produkcijsko različico, ki je popolnoma spremenjena in bi lahko prešla v majhno številčno proizvodnjo.

Štirikolesno gnani prototip poganjajo gorivne celice s pomočjo tako imenovane nanoFlowcell tehnologije, pri čemer baterije za proizvodnjo električne energije uporabljajo tekoče elektrolite (slana voda). Avtomobil potrebuje kar dva 250-litrska rezervoarja. Predhodni model, Quant EV, je v lanskem letu pridobil tudi dovoljenje za vožnjo po navadnih cestah in je imel več kot 800-kilometrski doseg.

TechRules TREV

PS Turbine
Techrules PS Turbine.

Kitajsko podjetje Tecrules bo v Ženevo pripeljalo unikaten superšportni koncept TREV (Turbine-Recharging Electric Vehicle). Sodeč po prvih informacijah naj bi nova revolucionarna tehnologija na novo spisala zmogljivosti in ekološki učinek na prihodnja električna vozila z razvojem neprimerljivih prednosti.

Več informacij bo znanih ob razkritju prvega marca, toda za zdaj vemo, da bo imel koncept 768 kilovatov (1.044 ”konjskih” moči) in preko 2.000 kilometrov dosega. Sliši se preveč lepo, da bi bilo resnično, zato počakajmo na uradne informacije in fotografije.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: McLaren, NanoFlow, TechRules.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Še več športnikov in alternativcev v Ženevo"


Ivan36
8 leta 1 mesec nazaj

Mhm še ene 4 do 5 leta pa bomo kupovali ugodne Električne avtomobile! Sedaj še Tesla S ni za vsak dan po 300km voziti!

 
Toyota C-HR vstopa v najbolj oblegan evropski segment
DS predstavlja superšportni dvosedežni električni koncept E-Tense