Novice

Toyota C-HR vstopa v najbolj oblegan evropski segment

Manj kot dve leti po predstavitvi prvega koncepta C-HR je Toyota pripravila produkcijsko različico, ki jo bo prvič predstavila na avtomobilskem salonu v Ženevi. Z atraktivno obliko se japonski proizvajalec vozil odpravlja po evropske kupce v segment, ki je v lanskem letu prvič v zgodovini postal najbolj prodajan v Evropi.

Prve fotografije prikazujejo, da so pri Toyoti ostali zvesti konceptu. Ohranili so atraktiven dizajn, ki ga odlikujejo nabiti boki, zaviti žarometi in kupejevsko oblikovana strešna linija. Novinec sloni na arhitekturi TNGA (Toyota New Global Architecture), ki so jo uporabili že na modelu Prius in je zelo primerna za nadgradnjo s hibridnim pogonom.

Toyota je v preteklosti že namignila, da bi lahko C-HR poganjal izključno hibridni pogon. Prvi hibridni predstavnik v segmentu bosta po pričakovanjih poganjala štirivaljni bencinski agregat in električni motor. Za prenos moči na sprednji kolesni par bo skrbel brezstopenjski menjalnik CVT.

Po velikost se bo uvrščal pod model RAV4 in bo predstavljal konkurenco predvsem Nissan Jukeu, Renault Capturju, Jeepu Renegade, Mazdi CX-3, Peugeotu 2008 in ostalim kompaktnim terencem.

Razkrili so tudi dirkalno različico C-HR, ki bo v maju tekmovala na vzdržljivostni dirki na slovitem Nürburgringu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Toyota.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Tata preimenovala svojega Zica
Še več športnikov in alternativcev v Ženevo