Novice

Seat Leon Cupra 280 s športnim paketom zopet napada rekord

Za napad na nov rekord na slovitem dirkališču Nürburgring Nordschleife je Seat svoj najmočnejši model opremil z novim paketom za izboljšanje zmogljivosti. Večje zavore in platišča ter dodatni pragovi so na voljo za doplačilo 2.500 evrov.

”Sub8 performance pack” se imenuje skupek izboljšav, ki bodo poskrbele, da se bo Seat Leon Cupra 280 lahko približal trenutnemu rekorderju Renaultu Megane R.S. 275 Trophy-R .  Omenjeni paket so nedavno predstavili na festivalu hitrosti v Goodwoodu, kot nadgradnja pa bo na voljo kupcem le ob nakupu novega vozila. Kasnejša nadgradnja vozila s paketom Sub8 žal ne bo mogoča.

Zmogljivostni paket opremi Leona Cupro 280 s štiribatnimi Brembo čeljustmi in za 30 mm večjim premerom zavornih diskov, ki se je z nadgradnjo povečal na zavidljivih 370 mm. Sorazmerno z večjimi zavorami je potrebna tudi nadgradnja platišč, ki tako merijo 19 palcev. Kupec lahko izbira med črno ali oranžno barvo platišč. Zadnji dodatek so stranski pragovi v barvi vozila.

Na začetku leta je Seat Leon Cupra 280 kot prvi serijski model prevozil znamenito dirkališče Nürburgring Nordschleife pod osmimi minutami. Čas se je takrat ustavil na 7 minutah in 58,4 sekundah. A rekord ni obveljal dolgo, saj je postal novi lastnik najboljšega časa Renault Megane R.S. 275 Trophy-R s časom 7:54:03.

Da rekord priznajo zagreti ljubitelji hitrosti in bencinskih hlapov, mora proizvajalec vozilo oziroma paket, ki poveča zmogljivost, ponuditi širši javnosti. Seat za preganjanje po dirkališču ponuja tudi set dirkalnih semi-slick pnevmatik Michelin Pilot Sport Cup 2 za doplačilo 570 evrov. Za doplačilo 1.500 evrov si lahko kupite tudi športne školjkaste sedeže.

Seat je ponudil tudi dve posebni Cupra barvni izvedbi za poživitev zunanjega videza Leona. Black-line in White-line sta na voljo že sedaj, medtem ko Orange-line prihaja v decembru. Posebna barvna izvedenka bo vaš žep olajšala za 600 evrov, vendar bo z njo Leon pridobil 19- palčna platišča iz Cupre, spremenjena stranska ogledala, napis Cupra in črni spojler na zadku, dvojna zaključka izpušne cevi ter masko vozila v izbrani barvi.

Ali bo z izboljšavami, ki jih prinaša paket Sub8, Seat Leon Cupra 280 postavil najhitrejši čas, pa bo potrebno počakati.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Seat)

Mnenja uporabnikov

11 komentarjev za "Seat Leon Cupra 280 s športnim paketom zopet napada rekord"


kozinc789
9 leta 7 meseci nazaj

Mah Megane je rekord postavil brez klimatske naprave v avtomobilu. Sedaj pa mi naj nekdo razloži, kje je Renault prodal 250 avtomobilov brez klimatske naprave, saj zgolj v tem primeru rekord velja, kajneda?
Kar se pa zanesljivosti Renault tiče, pa je res da so jo izboljšali, motorji zaenkrat ne delajo več “totalk” ampak so popravila še vedno draga k svinja… npr. menjava šob pri 2.0 dci… skratka avto ki dela do 100.000 km, potem pa je še samo za bogataše.

Cefizelj
9 leta 8 meseci nazaj

Nobeden ni rekel da je nepokvarljiv. Ampak zanesljivost ni enako nepokvarljivost. Sicer se pa ne mislim pregovarjat z očitno vsevedno glavo.

kamela
9 leta 8 meseci nazaj

Seveda. Renault je nepokvarljiv od leta 2005. Tako kot volkswagen in seat.

Cefizelj
9 leta 8 meseci nazaj

Renault si ne bo spomnil nobene posebne serije več, ker je kot zadnji prišel model R pri Meganu II in Meganu III. 2015 pride nov model Megana in za njim R.S. kamela kakšna zanesljivost pa tebe muči? Al pišeš iz leta 2005? 🙂

kamela
9 leta 8 meseci nazaj

Mah, to je sam dokazovanje kdo ma večji ku**c, uporabnik ma pa od tega zelo malo oziroma samo tisti, k majo dost dnarja da doplačajo par jurjev za večje zavore. Megane Trophy R je pa itak totalna oslarija, najlazi nardit omejen avto brez vsega pa podret rekord. Naj raje naredijo kaj na zanesljivosti njihovih običajnih modelov.

 
Googlov avtonomni motor
Žagar šesti na VN Latvije