Novice

Seat prenavlja športno uporabno Ateco

Znamka Seat je pred štirimi leti vstopila v svet športno uporabnih križancev z modelom Ateca, ki je dobil, podobno kot večina ostalih njihovih avtomobilov, ime po španskem mestu v Zaragozi. Španski proizvajalec je v teh dneh pokazal prve obrise kozmetično prenovljene verzije, ki jo bodo dokončno razkrili naslednji teden.

Če povsem odmislimo Seatov nišni model Altea Freetrack, ki so ga proizvajali med leti 2007 in 2015, je bila Ateca Seatovo prvo SUV vozilo, kasneje pa sta sledila še manjša Arona in večji Tarraco. Srednje velik križanec, ki ga izdelujejo skupaj s Škodinim tehničnim dvojčkom v češkem obratu (Kvasiny), je sicer zasnovan na koncernski modularni platformi MQB, na kateri slonita tudi Volkswagen Tiguan in Audi Q3.

Po štirih letih od začetka Atecine proizvodnje je napočil čas za medgeneracijsko kozmetično prenovo, ki se bo zelo nežno dotaknila zunanjosti, Po prvi sliki sodeč, ki razkriva le zadnji del, bo imela Ateca tanjše zadnje luči, rahlo preoblikovan difuzor ter znani novodobni slogovni element v obliki stiliziranega napisa modela na prtljažnih vratih. Znotraj se bo po vsej verjetnosti ponašala s sodobnejšim infozabavnim elementom ter osveženimi barvnimi kombinacijami.

O ostalih tehničnih značilnostih prenovljene Atece, ki bo po vsej verjetnosti dobila tudi osveženo motorno paleto (vključno s tehnologijo blagega hibrida), bo več znanega v ponedeljek, 15. junija, ko jo bodo Španci tudi uradno razkrili.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. foto in video: Seat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Novi Jeep Compass še bližje evropskim kupcem
Evropski varuhi konkurence naj bi imeli pomisleke glede združitve skupin FCA in PSA