Novice

Novi Jeep Compass še bližje evropskim kupcem

Znamka Jeep je predstavila novi Jeep Compass, ki s svojo zasnovo ohranja glavne vrednote znamke ter prinaša še več dovršenih tehnoloških rešitev, povezljivosti in večjo učinkovitost.

Novi Jeep Compass prinaša vrsto sodobnih tehnologij, vključno z novimi pogonskimi sklopi in nadgrajenim informacijsko-razvedrilnim sistemom. Osvežen videz zunanjosti bo zasijal v paleti dodatnih petih barvnih odtenkov (troslojna Ivory, rdeča Colorado, modra Italia, modra Shade in kovinsko zelena Techno), ki jih bo moč kombinirati s šestimi različnimi oblikami platišč in črno barvo strehe.

Na voljo bo pet nivojev opreme – Sport, Longitude, Night Eagle, Limited in S ter vrsta aktivnih ali pasivnih varnostnih sistemov, ki vključujejo sistema za opozarjanje pred trkom in opozarjanje ob nenamerni menjavi voznega pasu, prilagodljivi tempomat ter sistem za zaznavanje objektov v mrtvem kotu. Nadgrajeni multimedijski sistem z zaslonom v velikosti 7 ali 8,4 palcev bo omogočal povezovanje preko storitev Uconnect s številnimi funkcijami, do katerih bo možno dostopati preko mobilne aplikacije My Uconnect. Nadgrajena povezljivost in funkcije novega multimedijskega sistema so bile pri vozilih znamke Jeep prvič predstavljene v modelu Renegade modelnega leta 2020.

S prenovo je novi Jeep Compass dobil dodatno izpopolnjene dinamične lastnosti, še bolj prilagojene evropskim kupcem. Le-te vključujejo prenastavitve krmilnega sistema, ki zagotavljajo lahko in progresivno krmiljenje ter zanesljivo lego na cesti, še večjo natančnost vodenja po ovinkih pa so dosegli s pomočjo novih blažilnikov in tehnologijo FSD (prilagoditev moči blaženja frekvenci nihanja vozila).

Motorizacija prenovljenega modela Compass vključuje novi 1,3-litrski bencinski štirivaljnik s 96 kW (130 KM) ali 110 kW (150 KM) in 270 Nm navora, posodobljeno različico 1,6-litrskega dizelskega motorja z 88 kW (120 KM) in 320 Nm navora ter priključno-hibridni pogonski sklop v dveh različicah moči. V ponudbi bosta kombinaciji 1,3-litrskega bencinskega motorja (Global Small Engine) in električnega motorja z močjo 140 kW (190 KM) ali 177 kW (240 KM) s pogonom na vsa štiri kolesa. Šibkejši bencinski in dizelski motor bosta na voljo z ročnim 6-stopenjskim menjalnikom in pogonom na sprednja kolesa, medtem ko bo močnejši bencinski agregat prvič v tem modelu na voljo s 6-stopenjsko dvosklopčno avtomatiko (DDCT) in pogonom na sprednji kolesni par.

Novi Compass bo odslej še bolj usmerjen k evropskim kupcem, saj so se zaradi vse večjega uspeha tega modela pri skupini FCA odločili, da proizvodnjo, ki je za evropski trg do sedaj potekala v mehiškem proizvodnem obratu Toluci, preselijo v Italijo. Novi Jeep Compass, namenjen italijanskim in evropskim kupcem, tako po novem prihaja tudi iz proizvodnih linij tovarne FCA v Melfiju na jugu Italije. Z začetkom proizvodnje v Evropi bo znamka Jeep zagotovila krajše dobavne roke in več možnosti izdelave po naročilu. Pričetek prodaje v Evropi načrtujejo za drugo polovico letošnjega leta.

Avtomobilizem.com (Vir in foto: Jeep.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Osvežena Toyota Hilux prihaja v Evropo poleti
Seat prenavlja športno uporabno Ateco