Novice

Seat prihaja v Ženevo s konceptom športnega terenca

Španski proizvajalec vozil Seat je preko Twitter računa prikazal obrezano fotografijo koncepta, ki najverjetneje napoveduje prihod njihovega novega športnega terenca.

Sodeč po linijah vozila in zadnjih novicah, ki potrjujejo prihod športnega terenca, je dokaj jasno, da bo Seat v Ženevo pripeljal koncept s katerim se bodo podali v boj v segmentu križancev.

Novinec bi lahko predstavljal evolucijo že predstavljenega trivratnega koncepta IBX, s katerim je španski proizvajalec vozil napovedal prihod prvega kompaktnega križanca, ki bo na ceste zapeljal naslednje leto. Koncept IBX je v dolžino meril 4.260 mm, v širino 1.800 mm in v višino 1.620 mm, verjetno pa se produkcijski model ne bo bistveno razlikoval in bo povzemal prikazane oblikovalske smernice.

V skladu z zadnjimi napovedmi bo novinec slonel na najnovejši prilagodljivi modularni arhitekturi MQB, ki je vse bolj razširjena v koncernu. Na slednji bo slonel tudi športni terenec iz Škode, ki si bo s španskim bratom delil večino komponent. Oba modela bodo sočasno izdelovali v tovarni Kvasiny na Češkem.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Herberta Diessa pričakujejo prvega julija
Osveženi Peugeot Partner Tepee