Novice

Seatov vodja oblikovanja se vrača k Renaultu

Alejandro Mesonero-Romanos in Luca de Meo bosta ponovno združila moči. Mesonero-Romanos, dosedanji vodja oblikovanja pri Seatu, namreč sledi premiku Luce de Mea in prihaja nazaj k svojemu nekdanjem delodajalcu, Renaultu.

Kar so bila še v začetku tega tedna samo namigovanja, so zdaj uradno potrdili tudi Francozi. Renaultova izjava za medije sicer ne navaja natančnega naziva položaja, ki ga bo zavzal Mesonero-Romanos. Je pa zato odgrnil tančico skrivnosti njegov očitno bodoči nadrejeni, Laurens van den Acker, vodja oblikovanja pri Renaultu. Van den Acker je namreč z navdušenjem pozdravil prihod Alejandra Mesonero-Romanosa k Renaultu, natančneje k njegovi ekipi oblikovalcev. Laurens van den Acker je še dodal, da so dosežki novega člana dobro poznani in visoko cenjeni v avtomobilski industriji ter da je prepričan v izjemen doprinos in znanje, ki ga je Mesonero-Romanos doslej pridobil tudi pri drugih avtomobilskih znamkah.

Le malo pred uradnim sporočilo je tudi Seat potrdil, da jih je na lastno željo zapustil vodja oblikovalske ekipe, ki jo bo do imenovanja naslednika začasno vodil dr. Werner Tietz, vodja razvojnega oddelka znotraj Seata.

Nekdanji vodja upravnega odbora pri Seatu Luca de Meo je zapustil podjetje januarja letos s ciljem, da bi prevzel vajeti Renaulta z začekom julija. De Meo je vodil znamko Seat zadnjih pet let.

Mesonero-Romanos je z delom pričel v skupini Volkswagen leta 1994. V Seatu je leta 1995 med nalogami prevzel delo na konceptnem modelu Bolero. Leta 1996 je prestopil v evropski oblikovalski center skupine Volkswagen, da bi ustvarjal modele znamk Audi, Seat in Volkswagen. Od tam je leta 2001 odšel v Renault.

Mesonero-Romanos je med leti 2007 in 2009 vodil oddelek tako imenovanega naprednega oblikovanja, takoj za tem pa je presedlal k Renault Samsung Motors, kjer je prevzel nalogo vodje oblikovanja.

Od leta 2011 naprej je v naslednji etapi dela pri Seatu bdel nad lansiranjem cestnih terencev Ateca, Arona in Tarraco kot tudi pete generacije Ibize ter zadnjih dveh generacij Leona. Med njegovimi dosežki je še sodelovanje pri lansiranju samostojne znamke Cupra in njenih modelov Formentor ter Tavascan.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Seat.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Mitsubishi na evropskem trgu brez novih modelov
Jaguar Land Rover bo vodil Thierry Bolloré