Novice

Mitsubishi na evropskem trgu brez novih modelov

Ob predstavitvi načrta za poslovanje v obdobju treh fiskalnih let so pri japonskem avtomobilskem proizvajalcu potrdili, da na evropskem trgu do nadaljnjega ne bodo uvajali novih modelov.

Mitsubishi Motors je v okviru srednjeročnega načrta poslovanja “Small but Beautiful” predstavil nekaj ukrepov, s katerimi nameravajo postati stroškovno bolj učinkoviti ter doseči nivo dobičkonosnosti, ki bo omogočil trajnostni razvoj podjetja v prihodnosti. V obdobju prihodnjih dveh let načrtujejo zmanjšanje fiksnih stroškov poslovanja v višini 20 odstotkov, kar naj bi dosegli tudi z večjo osredotočenostjo na trgih, kjer dosegajo večji tržni delež in imajo posledično več dobička.

Svojo prisotnost nameravajo obdržati in okrepiti predvsem na območju jugovzhodne Azije, kjer trenutno dosegajo 6,4-odstotni tržni delež, v zadnjem letu pa so tam ustvarili približno 514 milijonov evrov operativnega dobička. Za primerjavo, v Evropi dosegajo 1-odstotni tržni delež, na trgih Severne Amerike je 0,9-odstotni, skupni dobiček na ostalih globalnih trgih pa je v zadnjem letu znašal dobre 103 milijone evrov.

Tudi zaradi tega so se vodilni pri podjetju Mitsubishi odločili, da začasno zamrznejo prihod novih modelov na evropska prodajna mesta, medtem ko naj bi še naprej nadaljevali s prodajo modelov aktualne ponudbe, prav tako pa naj bi nameravali obdržati poprodajno in servisno mrežo na tem področju. Na evropskem trgu zato najverjetneje ne bomo prav kmalu videli nove generacije poltovornjaka L200, športnega križanca Outlander ali kompaktnega modela Mirage.

Izvršni direktor znamke Takao Kato je ob predstavitvi načrtov poudaril, da je v teku implementacija strategije, ki se namesto na vsesplošno širitev osredotoča predvsem na strukturne reforme ter širitev poslovanja na uspešnih področjih, kjer naj bi še povečali svojo prisotnost. Nove smernice so tudi v skladu z dogovorom znotraj alianse Renault – Nissan – Mitsubishi; tam so pred kratkim postavili nove osnove sodelovanja, ki temeljijo na geografski porazdelitvi in učinkovitejši uporabi skupnih virov.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar, Mitsubishi. Foto: Mitsubishi.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Ford širi družino različic Active še na Tourneo Connect in Transit Connect
Seatov vodja oblikovanja se vrača k Renaultu