Novice

Sedem sedežev za novo Hondo CR-V

Leon Brannan, vodja Honde v Veliki Britaniji je potrdil, da bo naslednja generacija Honde CR-V večja ter bolj prestižna. Športni terenec je bil letos prenovljen, v novi obliki pa bo na ceste zapeljal leta 2017.

Ob lansiranju nove Honde HR-V je Brannan za britanski Autocar povedal, da bo nova CR-V občutno večja. S tem želijo sprostiti prostor v modelni ponudbi za novo generacijo modela HR-V in se s serijsko nameščenimi sedmimi sedeži in štirikolesnim pogonom aktivno vključiti v bolj premijski segment športnih terencev in napasti predvsem modela Land Rover Discovery Sport in Volvo XC60.

”CR-V je ogromen steber za nas. Nisem prepričan ali bo HR-V v Veliki Britaniji kdaj na voljo s štirikolesnim pogonom, večina ljudi v tem segmentu bo sledila svojim potrebam in kupila vozilo s pogonom na sprednji kolesni par. Torej, če lahko predvidevamo bo HR-V samo dvokolesno gnan, potem greš k drugemu predlogu – CR-V” je dejal Brannan.

Notranjost modela CR-V si bo številne elemente sposodila pri novem modelu HR-V, med njimi tudi večopravilno enoto z zaslonom na dotik in videz armaturne plošče. Večji brat si bo od modela HR-V sposodil tudi motorno paleto,  manjkala ne bosta niti 1,6-litrski dizelski agregat z 88 kilovati in 1,5-litrski bencinski agregat z 96 kilovati. Novinca bodo izdelovali v Kanadi in ga pripeljali na Evropska tržišča.

”Lahko tekmujemo z Land Rover znamko? To ni vprašanje za CR-V temveč za Hondo kot znamko. Zdaj imamo naraščajoče število modelov, zato boste o nas več govorili.” je še zaključil Brannan.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto. Honda)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Poslavlja se Mercedes-Benz CLS Shooting brake
Hyundai i30 kot prvi predstavnik N performance oddelka