Novice

Sedemsedežni Jeep za kitajske ljubitelje terenske vožnje

Znamka Jeep je na avtomobilskem salonu v Šanghaju predstavila študijo sedemsedežnega terenskega vozila, ki naj bi bilo kasneje, v serijski obliki, prvenstveno namenjeno kitajskemu trgu.

Pri konceptu Yuntu gre sicer za skupni projekt koncerna FCA (Fiat Chrysler Automobiles) ter njihovega kitajskega partnerja Guangzhou Automobile Group, ki že skrbi za proizvodnjo Jeepovega modela Renegade na Kitajskem. Yuntu, ki se bo v serijski različici po vsej verjetnosti imenoval drugače, bo velikostno pozicioniran nad modelom Grand Cherokee in bi lahko predstavljal svojevrstnega duhovnega naslednika modela Commander. Prvenstveno naj bi nagovarjal kitajske kupce, ki hlepijo po tovrstnih velikih športno uporabnih vozilih.

Konceptni Yuntu, ki ga predstavljajo v Šanghaju, sicer nakazuje oblikovalske smernice prihajajočega modela, pri katerem kasneje zagotovo ne bomo več videli »samomorilskih« vrat ter futuristične notranjosti s kar enajstimi zasloni. Pri Jeepu zaenkrat tudi niso razkrili, kaj naj bi prihajajoči sedemsedežnik skrival pod motornim pokrovom, predvidoma pa naj bi bila na voljo tudi priključno hibridna izvedenka. Serijska različica bi lahko prišla na kitajski trg že prihodnje leto, kasneje pa se bo morda pojavila tudi na domačem, ameriškem trgu.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Jeep.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Prvi električni Volvo bodo izdelovali na Kitajskem
Hondin visokotehnološki vetrovnik