Novice

Prvi električni Volvo bodo izdelovali na Kitajskem

Švedski proizvajalec vozil je v Šanghaju oznanil, da bodo svoj prvi povsem električni model, ki bo na ceste zapeljal leta 2019, izdelovali na Kitajskem.

Novinec bo slonel na znamkini kompaktni modularni arhitekturi CMA (Compact Modular Architecture), ki je namenjena manjšim vozilom, in bo naprodaj leta 2019. Pri Volvu so na tiskovni konferenci potrdili, da bo model prihajal na globalne trge s Kitajske, ki bo v prihodnosti imela osrednjo vlogo pri širitvi električnih modelov.

”Volvo Cars popolnoma podpira akcijo kitajske vlade za čistejši zrak, ki so jo predstavili v zadnjem petletnem načrtu. V celoti je usklajen z našimi temeljnimi vrednotami, varovanjem okolja, kvaliteto in varnostjo. Verjamemo, da je elektrifikacija odgovor na trajnostno mobilnost,” je dejal Hakan Samuelsson, izvršni direktor Volva.

Kitajska ostaja največji svetovni trg za električna vozila ter ima ambiciozne cilje za rast električnih vozil in priključnih hibridov, ki naj bi zmanjšali onesnaženost in izboljšali kvaliteto zraka v mestih. Poleg priključnega hibrida, ki bo kot pogonska alternativa na voljo pri vsakem njihovem modelu, so se pri Volvu zavezali, da bodo do leta 2025 prodali milijon električnih vozil in priključnih hibridov.

Švedi poleg pravkar napovedanega manjšega električnega vozila že razvijajo večje električno vozilo, ki bo slonelo na arhitekturi SPA (Scalable Product Architecture).

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Volvo.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
Pobalinski BMW M4 CS
Sedemsedežni Jeep za kitajske ljubitelje terenske vožnje