Novice

Sedmica prihaja 10. junija

BMW je z videom uradno najavil prihod svoje nove serije 7, ki bo predstavljena javnosti že čez dober teden dni.

Znamkin zastavonoša ni več nobena skrivnost, saj so ga zadnje čase v objektiv že večkrat ujeli v maskirni obleki, poleg tega pa so pri bavarskem proizvajalcu počasi že morali zamenjati aktualni model, da bi lahko resno konkurirali Mercedes-Benzovemu razredu S.

Kljub temu, da si lahko dokaj dobro predstavljamo, kakšna bo videti zunanjost nove serije 7, pa ostaja v tenčico skrivnosti zavit del njenih tehničnih značilnosti – nekoliko manj po ogledu videa, kjer so jih lepo ujeli z nekaj posnetki detajlov.

Oznaka “Carbon Core” tako naznanja novo konstrukcijo šasije, ki ji strukturni karbonski elementi pomagajo pri večji konstrukcijski trdnosti. Z namenom zmanjšanja mase in znižanja težišča so vse najtežje komponente nameščene čim nižje, streho pa sestavljajo aluminij in karbonska vlakna. Serija 7 bo seveda opremljena tudi z znamkino inovativno tehnologijo laserskih luči.

Oblikovno bo serija 7 predstavljala evolucijo in ne revolucije nove generacije, s poudarkom na odločnih linijah, ki zaznamujejo celotno vozilo.

Oznaka 750Li na zadku daje vedeti, da ima vozilo iz posnetka podaljšano medosno razdaljo in motor V8 Twin-Turbo. S pomočjo modularne platforme pa se bo paleta motorjev raztezala od 4- do 12-valjnikov.

Avtomobilizem. (Vir: Carscoops. Video: BMW.)

Mnenja uporabnikov

1 komentar za "Sedmica prihaja 10. junija"


pskoda
8 leta 10 meseci nazaj

Kar naj pride me itak ne zanima. Če bi pa že imel toliko denarja za avto bi pa kupil čisto nekaj drugega

 
Najavljen Peugeot 308 GTi
Honda Type-R gre po naslov na Nürburgring