Novice

Najavljen Peugeot 308 GTi

Peugeot je potrdil načrte, da bo vstopil v dirko športnih kombilimuzin in na ceste pripeljal vročo različico 308 GTi.

Peugeot 308 GTi se bo postavil ob bok številnim tekmecem, med katerimi sta tudi prodajno zelo uspešna Volkswagen Golfu GTi in Ford Focus ST. Svetovna premiera najnovejšega modela bo na Festivalu hitrosti v Goodwoodu ob koncu tega meseca. Sodeloval bo v prvem delu dirke superšportnikov ”First Glance” ob koncu vikenda.

Zaenkrat so pri francoskem proizvajalcu vozil še tiho in niso sporočili podrobnejših podatkov o prihajajočem modelu, vendar so neimenovani viri potrdili, da naj bi novi GTi dosegel končno hitrost 250 km/h. Pod pokrovom motorja bo nameščen 1,6-litrski prisilno polnjeni štirivaljni bencinski agregat s 199 kilovati, takšen agregat pa smo lahko videli nameščen tudi v športnem modelu RCZ R.

Peugeot 308 GTi bo dopolnil ponudbo in se postavil ob model 208 GTi, večji brat pa naj bi v salone zapeljal proti koncu leta s ceno okoli 35 tisoč evrov. Nudil naj bi veliko dodatne opreme, ki jo lahko najdemo tudi v posebni izvedenki 308 GT, izpostaviti pa velja LED žaromete, športne sedeže in še bolj športno nastavljeno podvozje.

Peugeot bo na festivalu v Goodwoodu predstavil vrsto športnih modelov, med njimi bo seveda tudi nedavno predstavljeni koncept 308 R Hybrid, ob njem pa po uradni potrditvi še 308 GTi. Družbo jima bodo delali še dirkalni 2008 DKR in 308 WRX Rallycross.

Avtomobilizem.com (Vir: Autocar. Foto: Peugeot.)

Mnenja uporabnikov

Napiši prvo mnenje!


 
BMW X4 bodo sestavljali tudi v Rusiji
Sedmica prihaja 10. junija