Novice

Septembra se pričenja prodaja modelov znamke Leapmotor v Evropi

Kitajski Leapmotor bo na evropskih trgih nastopil v okviru partnerstva s Stellantisom, s katerim so ustanovili skupno podjetje s sedežem na Nizozemskem.

Stellantis in Leapmotor po napovedih septembra pod okriljem skupnega podjetja pričenjata s prodajo prvih dveh modelov znamke Leapmotor v devetih evropskih državah, do konca letošnjega leta pa naj bi bili modeli kitajske znamke na voljo tudi v Aziji, Afriki in državah Srednjega Vzhoda ter Južne Amerike.

Leapmotor_T03-1Za uvod električni križanec in manjši mestni model

Kupcem v izbranih evropskih državah nameravajo najprej ponuditi model električnega mestnega avtomobila T03 in električnega križanca C10 – ta bi lahko predstavljal cenovno dostopnejšo opcijo kupcem, ki jim nakup Teslinega modela Y predstavlja prevelik finančni zalogaj. Leapmotor T03 bo poganjal električni pogonski sklop z enim motorjem s 74 kW (101 KM) moči in 265 kilometrov dosega z enim polnjenjem. Petsedežni električni križanec C10 bo na voljo z električnim pogonskim sklopom s 170 kW (231 KM) moči, z enim polnjenjem pa naj bi bilo moč prevoziti do 420 kilometrov. Po trenutno znanih informacijah bi lahko proizvodnja modela T03 potekala na Poljskem, medtem ko bodo križanca C10 izdelovali in uvažali s Kitajske.

Stellantis-LeapmotorPo septembrskem pričetku prodaje v Evropi načrtujejo hitro širitev na ostale trge

S prodajo nameravajo najprej pričeti v devetih evropskih državah – v Franciji, Italiji, Nemčiji, Španiji, Belgiji, Grčiji ter na Nizozemskem, Romuniji in na Portugalskem. V zadnjem četrtletju letošnjega leta načrtujejo še pričetek prodaje v azijsko-pacifiški regiji, Indiji, Afriki ter v državah Srednjega Vzhoda in Južne Amerike. Do leta 2028 naj bi njihova ponudba na zgoraj omenjenih trgih vključevala šest električnih modelov, saj naj bi se modeloma T03 in C10 pridružili še dva kombilimuzinska modela in dva manjša križanca.

Avtomobilizem.com (Vir: Carscoops. Foto: Stellantis, Leapmotor.)

Mnenja uporabnikov

3 komentarjev za "Septembra se pričenja prodaja modelov znamke Leapmotor v Evropi"


jack86
29 dni 23 ur nazaj

Stellantis, sram naj vas bo. Kitajcem na veliko vrata odpirate v evropo, pol pa jamrate glede konkurence. Svoje cene spustite, pa bo. Koliko marze boste pobrali preprodanih kitajcev? 50%?

29 dni 21 ur nazaj

To je rezultat EU politike, ker uveljavljajo ekološke kupone na čisto butast način. Proizvajalci so prisiljeni sodelovat z kitajskimi cenejšimi EV. Kitajci imajo povratno korist na račun prodajne, poprodajne in servisne storitve.
Stelantis ponuja možnost, kupec se na koncu sam odloči kaj bo kupil.

Zdaj se bo kod našel in rekel, da ustvarjam politično agendo, ampak takšna je trenutna realnost. Največ je kriva politika in strici v ozadju.

xxl
29 dni 22 ur nazaj

T03 je tam cca 8000, C10 cca 16000 € x 2 za nas, pa smo pri tvojih predvidevanjih. Ja, našli so formulo za, volk sit, koza cela.

 
Zmeda pri Volkswagnu: po GTX prihaja… GTI
Prenovljeni Seat Leon: sedem pogonskih opcij, a nič več trivaljnikov